Welcome to Hallagerbakken borettslag   Click to listen highlighted text! Welcome to Hallagerbakken borettslag Powered By GSpeech
Aktuelt

Fjernvarme – hva skal du gjøre?

Print Friendly, PDF & Email

I uke 36 setter vi på fjernvarmen igjen. Noen synes det er for tidlig mens andre har tatt på seg både sokker og genser allerede. De første ukene er det tvilsomt om vi får noe særlig effekt, men vi er i samme dilemma hvert år, i mai og september: når skal varmen slåes av og på?

Det du kan gjøre i forkant er:

  • Skru termostaten på radiatoren helt inn, på «0», deretter skru den helt ut på «9». Gjør det gjerne et par ganger. På denne måten så vil man både løsne på en «styringspinne» inne i radiatorens kobling, og smøre den opp så den fungerer etter hensikten.
  • Luft radiatorene! (etter varmen er slått på)

Hva skal man sette termostaten på?
Sett gjerne termostaten gjerne på «0» i rom som ikke brukes, når man er hjemme. Rom som ikke brukes, og man reiser bort over flere dager, sett den på «*», dvs frostsikring. Her er man sikret at rørene ikke fryser. Dette er spesielt viktig i kuldeperioden november-mars.

Rom som er i bruk, avhengig av ønsket komfort:

  • Termostat 0 = Ingen varme, temperatur avhengig av øvrige rom.
  • Termostat 1 = ca 16 grader
  • Termostat 4 = ca 19 grader
  • Termostat 6 = ca 21-22 grader
  • Termostat 9 = ca 25 grader

Fjernvarmepris, litt billigere enn strøm
De fleste har nok lest seg opp opp strømpriser i media. Fjernvarmepris er på 95% av strømprisene, dvs man bør være like obs på forbruk på radiatorene som på strømmåleren. Trenger man å bade, eller kan man dusje istedenfor? Skal man vaske opp for hånd i rennende varmtvann?

Vi ser for oss en svært høy energikostnad det neste halvåret, og vil om nødvendig gjøre tiltak for å justere a konto-beløpet (for de som bor i blokkene).

ISTA sitt sentralsystem er fortsatt nede pga hacker angrep, men dette berører ikke oppsamling av forbruksdata i borettslagene.

På nettsidene våre finner du flere artikler om energi og fjernvarme. Når man søker på ordet radiator på våre nettsider finner vi også en del informasjon.

Sist oppdatert: 31/8-2022

Comments are closed.