Welcome to Hallagerbakken borettslag   Click to listen highlighted text! Welcome to Hallagerbakken borettslag Powered By GSpeech
Hallagerbakken borettslag

Kan vi male, olje eller beise selv?

Print Friendly, PDF & Email

I borettslaget vårt har vi en ansvarsdeling når det gjelder hva den enkelte andelseier er ansvarlig for av vedlikehold og hva borettslaget som felleskap har ansvaret for. Det er viktig å ha dette skillet klart for seg.

Det som er på innsiden av leiligheten, er andelseiers ansvar når det dreier seg om maling. Borettslaget har på sin side ansvar for det meste av det som er utenpå.

Hovedregelen er at det er profesjonelle som skal gjøre arbeidet på utsiden, dette for å sikre at «male-jobben» blir gjort skikkelig og enhetlig. Litt mer presist er det greit å vite:

  • at det er andelseierens ansvar å vedlikeholde toppbordet på balkongene, samt innsiden og gulvet på disse. Borettslaget «låner ut» korrekt beis for å male toppbordene inntil videre.
  • at fargesvekkede områder på kledningen på rekkehusene vil bli vurdert av profesjonelle (planlagt i 2019). Dette skal eventuelt settes ut som et oppdrag til malere når det blir nødvendig. Den enkelte beboer skal ikke beise/male noe på fasaden.
  • at tilsvarende vil ytterdører i rekkehusene, såvel som i blokkene, bli vurdert og malt av profesjonelle.

Imidlertid kan skader og ekstraordinære ting skje. I så fall melder man dette til styret, fortrinnsvis via Varslingstjenesten. Styret vil så få dette vurdert og eventuelt håndtert utenfor «tur». Dersom skaden skyldes beboer/andelseier, går regningen dit.

Men igjen er det viktig at andelseier ikke kan male dette selv!

 

[Denne policyen ble sist oppdatert av styret etter konsultasjon med Byggeutvalget 3/4-2017].

Comments are closed.