Welcome to Hallagerbakken borettslag   Click to listen highlighted text! Welcome to Hallagerbakken borettslag Powered By GSpeech
Hallagerbakken borettslag

Kan man montere takvindu i borettslaget?

Print Friendly, PDF & Email

Styret får henvendelser om takvindu med større mellomrom, – normalt fra rekke 88 – av forståelige grunner. HB 88 er rekka som ble presset inn rett nedenfor rekke 80, den har flere leiligheter som bare får lys fra én side. Takvinduer hadde helt klart forbedret situasjonen og økt verdien på boligen.

Policy’en har likevel vært å avslå slike søknader. Hovedbegrunnelsen er fremtidig vedlikehold og fare for relativ dyre skader som borettslaget må dekke. Vi har ikke noe konkret om takvinduer i Byggeveilederen, men dette avsnittet i innledningen er skrevet med tanke på den type forslag:

“Styret vil som regel delegere utarbeidelse og oppfølging av en byggesøknad til andelseieren som ønsker å bygge, men dette fratar ikke styret sitt overordnede ansvar. Styret har også et ansvar for å ivareta fellesskapets interesser når det gjelder kostnadseffektivt vedlikehold av boligmassen. Selv om en andelseier bekoster utbyggingen av sin bolig selv, kan dårlig planlegging eller utførelse, eller utpreget «skreddersøm» føre til økte vedlikeholdskostnader i fremtiden, som da vil belastes alle i borettslaget.”

Dette er en ganske streng og konservativ linje. Om vi ville utfordre dette ved å realitetsbehandles konkrete henvendelser vil styret først måtte se på faren for brannsmitte gjennom takvindu fra en rekke til en annen osv i den konkrete situasjonen. Kostnaden ved å få en brannkonsulent eller andre til vurdere dette vil eventuelt belastes søkeren, uavhengig av resultatet

Styret velger å fortsatt holde en restriktiv linje her, og vil ikke tillate at det settes inn takvinduer i borettslaget.

Sist oppdatert: 4. mai 2020

Comments are closed.