Welcome to Hallagerbakken borettslag   Click to listen highlighted text! Welcome to Hallagerbakken borettslag Powered By GSpeech
Hallagerbakken borettslag

Hvor er hovedkranen?

Print Friendly, PDF & Email

Vi har flere stoppekraner vi må forholde oss til. Disse kranene er i bruk i forbindelse med kriser og ved planlagte arbeider på VVS-anlegget. Kranene er tilknyttet:

  • hver leilighet
  • hver oppgang (eks. alle i HB 54) eller en husrekke (f.eks 76-rekka)
  • og en sone i borettslaget (f.eks. er hele nedre vei + en rekke ovenfor, er påkoblet en hovedkran)

Disse hovedkranene er normalt fordelt på kaldt- og varmtvann, samt fjernvarmen.

Andelseierens ansvar
Alle andelseierne er forpliktet til å kjenne til hvor kranene (og målere) er i egen leilighet, samt at disse er tilgjengelige. Tilgjengeligheten er også ved kriser, så de kan ikke være innebygd eller bortgjemt bak f.eks. tunge skap osv. Kranene kan være plassert på ulike steder i tilsynelatende like leiligheter, og styret har ikke en oversikt over hvor disse er i den enkelte leilighet. Dersom du er usikker på hvor du finner dem, kan det være lurt å sjekke med et par naboer, og så gå på leting i egen bolig.

Når stoppekraner/målere blir identifisert som ikke tilgjengelige vil borettslaget iverksette snarest tiltak for å gjøre disse tilgjengelige, og andelseier plikter å bidra til dette.

Andelseier «arver» hva som er gjort og ikke gjort i egen leilighet når man overtar den, og dersom f.eks. stoppekraner er bygd inn så bærer man alle kostnader for gjøre disse tilgjengelig. Det er borettslaget v/styret som bestemmer «hva som er tilgjengelig nok» og i hvilken grad det haster å få gjennomført tiltaket.

Stoppekraner i oppgangene i blokkene
Alle oppgangene i blokkene har en sentral stoppekran for henholdsvis kaldt- og varmt vann. I noen av oppgangene har denne inne i en av leilighetene. Disse to kranene skal være lett tilgjengelig, og andelseierne som bor i disse leilighetene må dessverre bare finne seg i at de av og til må åpne døra for en rørlegger som skal gjøre en jobb i oppgangen.

Siden naboer også skal varsles i forbindelse med at hovedkraner er planlagt stengt i et tidsrom, så betyr dette i praksis at den som har behovet lager en avtale med stoppekran-naboen om et tidspunkt noen dager frem i tid når kranene må stenges. Dette går normalt greit og styret behøver ikke å involveres i dette.

Comments are closed.