«Parkering» av byggeavfall ifm oppussing er et evig problem, spesielt om vinteren. Den beskjeden styret generelt gir om dette er:
- Avfallet må fjernes fortløpende, det kan kun være «parkert» utenfor boligen i kort tid (vi snakker 2-3 dager for det samme avfallet).
- Avfallet/plasseringens beskaffenhet skal ikke representere noen form for fare for noen.
- Avfallet må i utgangspunktet være «parkert» på eget område/utenfor egen bolig. Forholdene lokalt vil avhenge om det kan plasseres noe midlertidig ute i fellesområdet.
- Avfallet må ikke være til hinder for trafikken i veiene, eller stenge dører/oppganger etc
- Andelseieren må i utgangspunket ta ansvaret for andres eventuelle misbruk av sekkene o.l. (med andre ord, fjerne andres avfall)
Ta kontakt med styret (i god til før behovet) for å avklare hva som kan/bør gjøres lokalt i din situasjon!
.
Om containere
Det er sjeldent, om noen gang, en container er svaret, mens de ulike sekke-løsningene som iSekk, er ofte mer egnet for å holde avfallet samlet og for praktisk å få det vekk. Dersom man har et stort prosjekt med mye avfall kan man be om å få sette opp en egen container på “vaktmesterområdet” for en kort periode. Om dette er praktsk må andelseierne selv vurdere.
.
Forutsetningen for at man får lov til dette er at borettslaget selv ikke har noe behov for plassen i perioden, at containeren er låst hele tiden og andelseieren tar ansvaret for avfall som andre evnt måtte finne på å sette i nærheten av containeren.
Containerne som borettslaget tidsvis har i borettslaget, skal bare i begrenset grad brukes til avfall fra opp-pussingsprosjekter.