Welcome to Hallagerbakken borettslag   Click to listen highlighted text! Welcome to Hallagerbakken borettslag Powered By GSpeech
Hallagerbakken borettslag

Hekk – til glede og besvær

Print Friendly, PDF & Email

Vi vil ha trær, planter, blomster og hekker rundt om i borettslaget. Samtidig skal de ikke være til besvær ved at de representerer et visuelt eller praktisk hinder. Trær som bør felles eller trimmes håndterer borettslaget med den årlige søknads- og avklaringsrunden.

Hekker har vi også noen føringer for i borettslaget. Disse finner du i «Uteveilederen». De viktigst føringene er:

  • hekkene skal ikke henge utover vei eller sti, og det blir forstått som 90 grader fra vei-/stikanten og rett oppover, skal de ikke være noe som henger utover
  • hekker skal være «passe høye» slik at de ikke blir et visuelt hinder for trafikanter og fordi vi ikke ønsker at det skal være «borger» rundt boligene. Med «passe høyt» forstås tilsvarende øyehøyde til en voksen person. NB! Der hekkene er foran utebelysningen (f.eks. på uteboder) skal hekkene være trimmet ned under lysfeltet (ca. 50 cm nedenfor lyskilden).
  • hekkene skal være «korrekte» hele året, men et helt klart minimum er at de blir trimmet på våren og umiddelbart etter sommerferien.

Utover dette så er det mulig å ha mange meninger om hekker f.eks. at de bør koordineres med naboen osv, men her håper styret at naboene snakker sammen og finner gode løsninger. Vi minner om at den muligheten andelseieren har til å disponere området utenfor egen bolig ikke er til hinder for at styret kan gå inn å trimme trær, hekker osv og fjerne dem når de mener dette er riktig.

Comments are closed.