Welcome to Hallagerbakken borettslag   Click to listen highlighted text! Welcome to Hallagerbakken borettslag Powered By GSpeech
Hallagerbakken borettslag

Utleie og leie av parkeringsplass

Print Friendly, PDF & Email

Inne i parkeringshuset har noen andelseiere en rett til parkeringsplass. Dette henger samme hva som ble bestemt da borettslaget ble opprettet. Selv om man rent juridisk ikke kan motsette seg å måtte bytte til en annen oppstillingsplass inne i parkeringshuset, praktiserer vi at man har en fast plassering. Derfor snakker man om parkeringsplassen ‘sin’ i parkeringshuset.

Utleie
Andelseieren kan leie bort plassen privat, men er selv fullt ut ansvarlig for bruken av plassen. Dette betyr f.eks. at når en bil skal flyttes på grunn av arbeider, så er det andelseieren som må varsle sin leietaker om dette. Om det blir konflikt mellom leietakeren og naboene i parkeringshuset, så er det eieren av plassen styret forholder seg til.

Vi anbefaler andelseieren å minne leietakeren om at det ikke er lov til å lade noen via strømuttaket ved parkeringsplassen. Den skal kun brukes til kupevarmere o.l. Dersom man vil lade f.eks. elbil må man gjøre det på taket eller anskaffe en “privat ladeboks” iht reglene. Det er andelseieren som må bestille ladeboks til plassen man disponerer.

Styret forholder seg altså kun til ‘eieren’ av plassen! Styret har ikke noe med hva man betaler i leie siden dette er en privat avtale mellom andelseieren og leietakeren. Styret har ingen oppfatning av hva som er ‘riktig’ pris, selv om vi som privatpersoner muligens kan ha det. Det er kun andelseiere som kan bestille nøkler/portåpnere til parkeringshuset såfremt vi har registrert at vedkommende har en plass der.

Leie
Dersom du ønsker å leie en plass i parkeringshuset, kan du legge ut en forespørsel på Facebook-siden til borettslaget eller sette opp en lapp på oppslagstavlene. Det samme gjelder de som har tenkt å leie ut sin plass.

Parkeringsplasser på taket
Borettslaget har noen plasser på taket som vi leier ut til andelseierne for de som ønsker en fast plass der.

Og nei, borettslaget (styret) disponerer ingen plasser inne i parkeringshuset.

NB! Vi har lagt ut mye informasjon om parkering o.l. på nettet. Vi anbefaler alle som bor her, å lese dette: https://hallagerbakken.no/trafikksikkerhet-og-parkering/

Styret anbefaler partene å ha en skriftlig avtale om dette. Gi oss gjerne god eksempler på dette som kan deles. Her er et utkast som kan benyttes. PS! Andelseieren kan ikke ‘avtale seg bort’ fra sitt ansvar for plassen i forhold til styret/borettslaget.

 

Sist oppdatert: 2. mai 2021

Comments are closed.