Welcome to Hallagerbakken borettslag   Click to listen highlighted text! Welcome to Hallagerbakken borettslag Powered By GSpeech
Aktuelt

Høyden på innkjøringene til parkeringshuset

Print Friendly, PDF & Email

I forbindelse med at vi skifter ut portene og portåpnerløsningen i parkeringshuset blir høyden på inngangene noe redusert. Dette er selvsagt ikke ønskelig. Styret har undersøkt flere muligheter for å unngå dette, uten å finne tilfredsstillende løsninger.

Det er ikke regulert minimumshøyder på slike innganger, og leverandøren mener at det som nå er planlagt er ‘innenfor’ norm. Med det utgangspunktet har styret bestilt utbytting av portene.

Pr. i dag ser det ut til at dette blir høydene vi må forholde oss til:

  • Inngang 2. plan: 195 cm
  • Porten nede til venstre sett fra utside: 215 cm
  • Porten nede til høyre sett fra utsiden: 210 cm

Vi er alle enige om at, spesielt, innkjøringen til andre plan er lav. Styret avklarer derfor i disse tider hva som kan gjøres til en fornuftig kostnad, for å øke høyden noe. PS! I ‘høydene’ ovenfor har vi lagt inn en liten sikkerhetsmargin med tanke på at det kan legge seg snø/is i åpningen. Øverste port f.eks. skal egentlig bli 2,03 m (som desverre er 17 cm lavere enn i dag), iflg leverandøren. Uansett vil dette medføre at flere av oss vil ha problem med å kjøre inn/ut med takboks.

En ekspert på betongkonstruksjoner skal gi sin vurdering før styret vil gå ut og få priser på:

  • nedfresing av gulvet litt innover fra åpningen
  • fjerning av asfalt/grave seg litt nedover og legge ny asfalt på utsiden
  • nytt ‘varmeteppe’ i bakken fra åpningen til veien
  • m.m.

Om vi skal øke høyden på åpningen på denne måten, kan dette gjøres etter montering av de nye portene. Vi vurder allikvel nå om vi skal utsette monteringen av porten ved inngangen til 2. plan. Styret forventer at dette teknisk skal la seg gjøre, men er veldig usikre på kostnaden.

Av praktiske og konstruksjonsmessige årsaker er det ikke vurdert som aktuelt å hente høyde i overkant av åpningen.

Sist oppdatert: 10/10/2018

Comments are closed.