Welcome to Hallagerbakken borettslag   Click to listen highlighted text! Welcome to Hallagerbakken borettslag Powered By GSpeech
Hallagerbakken borettslag

Føre var – en diskusjon om dårligere tider!

Print Friendly, PDF & Email

Kan vi redusere kostnader i borettslaget?: En gang iblant bør styret løfte blikket og spørre seg selv hva er det vi kan eller bør redusere av kostnader i borettslaget. Dersom vi møter en krise vi må håndtere (eks. stor arbeidsledighet blant våre andelseiere) eller kostnadsutviklingen blir usedvanlig høy, kan dette bli aktuelt. Inntektssiden av felleskapet er «fellesutgiftene» hver enkelt av oss betaler. Vi vil selvsagt at disse skal være rimelig riktige og forutsigbare. Denne øvelsen tydeliggjør våre prioriteringer og vårt handlingsrom – i tillegg til at de kan være oppdragende for oss alle som ofte har flere ønsker enn hva vi har kapasitet og ressurser til å gjennomføre.

I denne artikkelen vil jeg starte med «den lille skriften» i et forsøk på å være overtydelig: 

Nei, styret har ikke en plan for å kutte kostnader eller å endre dramatisk på økonomien vår utover den runden med vurderinger som vi tar i forbindelse med budsjettarbeidet hvert år.

Men etter å ha vært noen år i styret så er det en diskusjon som jeg mener vi bør ta engang iblant og det er hvordan vi kan eller bør forholde oss til dårligere tider , – før de eventuelt dukker opp. 

I vedlagte diskusjonsnotat har jeg løftet noen problemstillinger og noen betraktninger om dette, som et utgangspunkt for samtaler i styret.

(Jeg skriver “jeg” gjentatte ganger her for å presisere at dette er mine tanker og for å ta ansvar for dårlige formuleringer som medfører feiltolkninger og misforståelser hos leseren. I hvilken grad jeg har kapasitet til å delta i noen offentlig diskusjon om dette gjenstår å se.)

21/11/2022: Bjørn Tommy Tollånes

Comments are closed.