Welcome to Hallagerbakken borettslag   Click to listen highlighted text! Welcome to Hallagerbakken borettslag Powered By GSpeech
Hallagerbakken borettslag

Bomiljø – naboskap

Print Friendly, PDF & Email

Vi bor rimelig tett i dette bofellskapet, og vi bidrar alle til det bomiljøet vi oppnår underveis.

Lovverket, enten det er Borettslagsloven, Kardemommeloven eller Husordensreglene, kan gi oss noen rammer for atferd som kan bidra til et godt bofelleskap. Men det er på lekeplassen, i samtalene mellom naboer, på dugnader og når man ivaretar sitt nærområdet, at felleskapet bygges og vedlikeholdes. Dugnader er viktige, men det er viktigere hva vi gjør jevnlig i hverdagen 🙂

I borettslaget har vi mange som er aktive som trenere, instruktører og som «foreldre» i idretten og i ulike kulturaktiviteter. Disse bidragene er med på skape mye av det som er bra i lokalsamfunnet vårt. At vi ser og snakker med barna, og smiler til naboene på tur, kan virke så lite, men det virker.

Å holde litt orden utenfor egen bolig bidrar også til felleskapet. Stell av egen hekk og beplantning gjør det pent og friskt rundt oss. Borettslaget har også et eget Grøntutvalg, og en Hageklubb  som er åpen for alle. De tar gjerne noen initiativ på fellesområdene våre, men her utveksles også erfaringer og tips om hvordan egne hageflekker og verandakasser kan forskjønnes.

Borettslaget har hver sommer også sommerjobber for ungdom mellom 13 til 18 år som bor i borettslaget. Dette bidrar til at ungdommen er mer åpen og ser mer av sitt nærmiljø, samtidig som de får jobberfaring i trygge omgivelser.

Aktiviteter for barn, ungdom og eldre blir arrangert i menigheter, moskeer og i Frivillighetssentralen i nærområdet, og selv om det er et stykke bort til fritidsklubben BUSH på Åsbråten, så bidrar den med et godt og variert tilbud til både «organisert og ikke-organisert» ungdom på Holmlia.

Holmlia er rimelig stort. Det er bor ca. 14 000 personer her. På den andre siden så bor vi tett. På en 1/2 timers gange har du nådd yttergrensene fra vårt borettslag av «Holmlia-området». Da blir idrettsanleggene på Lusetjern og de mange lekeplassene rundt omkring en del av vårt bomiljø. NatteravneneHolmlia starter normalt sine turer fra Frivillighetssentralen ved parkeringshuset vårt.

Flere engasjerer seg også lokalpolitikken. Som lokalpolitikere flest er det også i bydelen samarbeid på tvers av partigrensene for å bidra til gode løsninger.

Per i dag er det Facebook-siden til Oslo Sør-satsningen som er det beste stedet for å finne ut av hva som foregår i bydelen i regi av frivillig sektor.

Og ikke gjøre noe, er også å gjøre noe. Uansett hvordan du bidrar til et godt bomiljø og godt naboskap, så er dert viktig for felleskapet, og dermed for hver en av oss!

Comments are closed.