Welcome to Hallagerbakken borettslag   Click to listen highlighted text! Welcome to Hallagerbakken borettslag Powered By GSpeech
Hallagerbakken borettslag

Nyinnflyttet?

Print Friendly, PDF & Email

Her finner du en liten oversikt over noe av det nyinnflyttede ofte lurer på. Du finner ikke alle svarene her, men forhåpentligvis noen av de viktigste.

Velkommen til borettslaget!
Å avgrense temaene her og svare kort på de spørsmålene vi er vant med å få fra nyinnflyttede, er vanskelig. Derfor vil vi her ført og fremt prøve å veilede deg til de stedene du muligens kan finne svar.

Pusse opp?
Mange starter opp med litt mindre vedlikehold og oppussing når de er på vei inn i en ny leilighet. Det viktigste verktøyet borettslaget har i den sammenhengen er Byggeveilederen.

Ny i et borettslag?
Å bo og eie en leilighet i et borettslag medfører at du bør sette deg inn i mange reguleringer. En god start er å lese «Å være andelseier i et borettslag» på forsiden og de dokumentene som det blir henvist til der. Husordensreglene bør f.eks. leses av alle et par ganger i året.

Parkeringsplass og nøkler?
Det er ikke alle leilighetene som har fast parkeringsplass. Dersom du ikke har det, kan du parkere på taket på parkeringshuset. Les gjerne om parkering i borettslaget. Portåpnere og nøkler anskaffer du via ‘Beboerservice‘.

Postkasseskilt?
Det er kun postkasseskiltene som borettslaget sørger for, som skal brukes i borettslaget. Dersom du trenger et postkasseskilt, bestiller du det via ‘Beboerservice‘ med navnene som skal stå på skiltet.

KabelTV og bredbånd
Borettslaget har en avtale om kollektivt bredbånd (internett tilgang) og kabelTV. Alle spørsmål knyttet til dette inkl. spørsmål om utstyr, retter dere til Telia.

Strøm og fjernvarme
Normalt vil man ved overtagelsen av boligen avlese (helst sammen kjøper og selger) målerne for strøm og fjernvarme (inkl. varmt vann). Megleren bør kunne bidra med å få dette på plass.  Strømleveransen må ny eier selv bestille, og de vil ordne opp i resten.

Parkering
Kjøretøy som beboerne disponerer skal være elektronisk registrert for å kunne parkeres i borettslaget. Beboerne er også også ansvarlig for å elektronisk registrere kjøretøyene til besøkende. Nye andelseiere bør raskest mulig be styret om informasjon om hvordan man registrerer gjester (brukernavn/passord)!

Mer informasjon
Under Temaer på dette nettstedet finner du en del informasjon som vi har lagt ut og som vi håper kan være til nytte og glede både nå og etter at du har bodd her en stund. F.eks. hva er egentlig “felleskostnader“.
Du vil se at noen artikler ligger under flere tema-overskrifter, og det er gjort fordi samme artikkel kan ha relevans flere steder.

Et godt sted å bo i sommerhalvåret….

… og  i vinterhalvåret….

Comments are closed.