Welcome to Hallagerbakken borettslag   Click to listen highlighted text! Welcome to Hallagerbakken borettslag Powered By GSpeech
Hallagerbakken borettslag

Forkjøpsretten og eierskifte – når skjer eierskifte?

Print Friendly, PDF & Email

Dette er greit å vite om noe av det som skjer ved eierskifte av leligheter i borettslaget:

1. Annonseres for salg
Leiligheten må ikke annonseres for salg, men man må annonsere «forkjøpsretten» iht de regler OBOS har. Hallagerbakken borettslag har en avtale med OBOS som medfører at OBOS medlemmer har forkjøpsrett ved salg i borettslaget. I tillegg har de av oss som allerede eier en andel i borettslaget en høyere prioritert dersom vi ønsker å skifte bolig internt.

2. Når blir den nye eieren eier?
Fra aksept av tilbud og kontraktsmøte mellom selger og kjøper til borettslaget har registrert den nye eieren, går det litt tid. Når den nye eieren er registrert som ny eier, så har ikke lengre den gamle eieren fortrinnsrett til kjøp i borettslag utover det ordinære OBOS-medlemskap.

Eiendomsmegleren sender inn dokumentene til Statens Kartverk for tinglysing etter overtakelse og OBOS får eierskiftemelding fra megleren etter at andelen er tinglyst i Statens Kartverk. Eierskiftemeldingen blir registrert hos OBOS i løpet av få dager etter at de har mottatt den. Hvor lang tid Kartverket bruker er veldig varierende, alt fra noen dager til et par uker. Normalt vil eierskiftet være registrert i borettslagets registre ca en måned etter overtakelsen.

Det er først når dette har skjedd, at den nye eieren får krav om innbetaling av felleskostnader osv. Dette blir sendt ut av vår forretningsfører i OBOS.

3. Om kabelTV og kollektivt bredbånd
Den nye andelseieren må selv melde fra til Telia og få det nødvendige utstyret for å benytte den kollektive bredbåndet og kabelTV, dersom det ikke allerede er overført via den tidligere andelseieren.

4. Om fellesutgiftene
Fellesutgifter skal betales den 1. hver måned for inneværende måned.

Ved eierskifte slipper ny eier å betale felleskostnader fram til eierskiftet er avsluttet og ferdig tinglyst. Vedkommende vil da heller ikke motta giroer før dette er tilfelle. Det påløper ingen purringer eller renter i denne tiden – men straks eierskiftet er ferdig kommer kravet. Ny eier må altså legge pengene til side og ikke bruke dem opp.

Fellesutgiftene innkreves/administreres av forretningsføreren til borettslaget, OBOS. Dersom du som ny eier vil purre på giroene/betalingskravet til fellesutgiftene, så er det megleren som hadde salget, du kan snakke med. Borettslaget/OBOS begynner vår del av jobben når eierskiftet formelt er ferdigstilt. En eventuell ‘purring’ er en sak mellom selger og kjøper, og deres hjelpere.

av BTT:  Sist oppdatert: 19/12/2021

Comments are closed.