Welcome to Hallagerbakken borettslag   Click to listen highlighted text! Welcome to Hallagerbakken borettslag Powered By GSpeech
Hallagerbakken borettslag

Valg i Søndre Nordstrand

Print Friendly, PDF & Email

Det er lokalvalg og dermed bør man sjekke ut hva partiene vil i bydelen og i kommunen. Vi velger folk og partier til begge deler. Hvilken myndighet og handlingsrom har politikerne i bydelen? Og tilsvarende, hva bestemmes i kommunen (≈ Rådhuset)? Hva har de prioritert og stemt for tidligere, og hva tenker de om fremtiden?

Kanskje får du noen av svarene via nettet. Her er noen av de lokale sidene (alfabetisk rekkefølge) der partiene selv ufiltrert og umotsagt får presentere seg selv:

Arbeiderpartiet (Ap)

Fremskrittspartiet (FrP)

Folkeaksjonen nei til mer bompenger (FNB)

Høyre (H)

Kristelig Folkeparti (KrF)

Miljøpartiet De Grønne (MDG)

Rødt

Senterpartiet

Sosialistisk Venstreparti (SV)

Venstre

Lokale politikere: De nåværende politikerne i lokalpartiene kan du finne her:

Facebook engasjement med mer…: Det er flere nettsteder og Facebook grupper hvor man kan følge med på hva som skjer lokalt. Noen av dem er samlet her:

Er du enige i sakene?
Valgomatene prøver å hjelpe deg til å avklare i hvilken grad du er enig i parti-standpunktene.

Valgomaten for barn er utarbeidet av NTB sammen med Redd Barna, og kan også være bidra til å rydde i eget hode (https://barnasvalg.reddbarna.no/).

Det er også valgomater som er litt spesielle som denne fra Ulopa (https://uloba.norstatsurveys.com/survey/selfserve/53c/1907261#&), som fokuserer på politikk ift funksjonshemmede.

Politikerne har også besvart valgomaten til VG og her kan du sjekke hvilke politikere du er nærmest med tanke på meninger.

Hvordan gikk det ved forrige valg?
Du bør vel stemme basert på hva du mener, men dersom du er nysgjerrig på valgresultatene fra forrige runde så kan du sjekke litt rundt her:

Godt valg!

Sist oppdatert: 2. september 2019 [BTT]

Comments are closed.