Welcome to Hallagerbakken borettslag   Click to listen highlighted text! Welcome to Hallagerbakken borettslag Powered By GSpeech
Hallagerbakken borettslag

Noen fakta om Holmlia og omegn

Print Friendly, PDF & Email

Vi bor på Holmlia, som igjen ligger i Bydel Søndre Nordstrand i Oslo.

Bydel SNBydel Søndre Nordstrand i Oslo har egne nettsider på kommunens nettsted, og der finner du mye nyttig informasjon. Her finner du et faktaark  om befolkning, levekår og boforhold i bydelen.

Helse: Folkehelseinstituttet gir ut en kortfattet oversikt over folkehelsen i kommunene. Før du får et anfall av hypokondri kan du lese profilene for Bydel Søndre Nordstrand og Oslo.  På disse sidene kan du også finne en del helsestatistikk, og du kan finne fakta som:

  • personer som bor alene utgjør ca. 26% i Norge, 23% i Oslo mens i vår bydel er den nede på ca. 23%
  • personer som har videregående skole eller mer utgjør ca. 83% i Norge, 85,5% i Oslo mens i vår bydel er den nede på 72%

Fordeling av penger: Hvordan fordeles skattekronene til bydelen i Oslo? Dette skjer etter “kriteriesystemet”. I 2015 ble det gjort en evaluering av kriteriesystemet for Oslo kommune, som samfunnsinteresserte bør ha noe kunnskap om.

Delbydeler: I bydelen vår er det flere lokale sentre, – eller delbydeler. En del aktiviteter og fokus har en tendens til å sentrere seg i disse, og vi andre “glemmer” ofte disse når vi tar egne valg. F.eks. på Mortensrud er det mye som foregår som vi på Holmlia gjerne tenke på skjedde som en del av vårt nærmiljø.

Gi oss gjerne tips om andre nettsteder/sider som gir oversikter over fakta som kan være av interesse for folk som bor her.

av BTT

Comments are closed.