Welcome to Hallagerbakken borettslag   Click to listen highlighted text! Welcome to Hallagerbakken borettslag Powered By GSpeech
Hallagerbakken borettslag

Hvordan avregnes fyringskostnadene i blokkene?

Print Friendly, PDF & Email

Det er fyringskostnadene som borettslaget har hatt i fyringsperioden som fordelesetter hver enkelt beboers faktiske forbruk.

Andelseieren kan selv avregne forbruket og kontrollsjekke om dette samsvarer med avregningen. Du bestiller en målerlogg av Ista Norge, ved å sende en epost til <servica@ista.no>.
Selve avregningen funkerer slik: Det er differansen mellom avregningsperioden som skal ganges med faktoren på radiatoren. Faktoren finner du på avregningen. Når du har ganget avlest visning med faktoren, slår du alle summene sammen og du får total antall enheter for din leilighet.
Enhetene skal ganges med pris pr enhet som du ser på avregningen.

Når måler måleren?
I borettslaget er det målere med 2 følere, en som registrerer temperaturen på radiatorens overflate og en som er skjermet og ligger ut mot rommet.
(Kriteriene for måling av varme på varmefordelingsmålerne; Radiator temperaturen må være høyere enn 23 0C samtidig som romtemperaturen må være 3 0C kaldere enn radiatoren. Dette i henhold til NS 834 som omhandler varmefordelingsmålere).
For å si det på en annen måte; Måleren registrerer kun forbruk når radiatoren er 3 grader varmere enn rommet.

Dermed vil ikke måleren registrere forbruk dersom rommet varmes opp av sollys, andre varmeovner eller tilstøtende rom.

En måler teller kun ved bruk av radiatoren. En radiator kan avgi varme selv om den er avslått, står den under et åpent vindu og det er kaldt ute vil kulde utenfra synke ned mot radiatoren og den innebygde frostsikringen kan åpne for varme for å unngå frostsprengning (alle radiatorer i Norge har en form for mekanisk frostsikring). Et annet forhold som kan gi forbruk er defekte eller utette radiatorkraner som slipper igjennom litt varme, omtrent som en dryppende kran. Dette vil gi utslag på måleren og er ofte grunnen til at beboere får forbruk på en radiatorer de mener er slått av eller aldri i bruk!

Feil og service?
Ved mistanke om feil på utstyret er det ISTA as som utfører servicen. ISTA er engasjert for å foreta målingene, og det er dette som ligger til grunn for faktureringen via forretningsføreren til borettslaget (OBOS).

Spørsmål kan sendes til support@ista.no med kopi til service@ista.no.

Comments are closed.