Welcome to Hallagerbakken borettslag   Click to listen highlighted text! Welcome to Hallagerbakken borettslag Powered By GSpeech
Aktuelt

VVS – vi får hjelp til å plassere ansvaret!

Print Friendly, PDF & Email

Generelt
Avtalen borettslaget har med VVS Gruppen AS innebærer at dersom en andelseier tilkaller dem, er andelseieren i utgangspunktet ansvarlig for regningen. Hvis VVS Gruppen AS mener at ansvaret for saken ligger et annet sted (for eksempel hos borettslaget eller Hafslund Celsio), sørger de for at regningen sendes dit. Dette skjer relativt ofte.
Den utsendte rørleggeren fungerer ikke som ‘dommer’ i slike saker. VVS Gruppens vurdering formidles til styret etter en intern diskusjon.

En andelseier er ansvarlig for å være klar over hva de selv har ansvar for i boligen. For eksempel inngår rengjøring av sluker, vedlikehold av blandebatterier («kraner»), vedlikehold av radiatorer («lufting»), og utskifting av termostater i andelseierens ansvarsområde.

Ved faglig tvil om ansvarsforholdet vil VVS Gruppen AS ta dette opp med styret, og vår praksis er at vi normalt lar tvilen komme andelseieren til gode.

Lyd
Hva med lyd fra rørene? Dette kan ha flere årsaker, og det er lett for oss alle å spekulere om årsakene. Styret avventer normalt rørleggerens vurdering av slike saker. Når vi bor i et borettslag, må vi også forvente lyder som er forårsaket av andre. Nedtapping av en WC om natten kan tidvis høres av naboer, og manglende lufting kan gi lyd fra rørene.

Sist oppdatert: 2/7/2024

Comments are closed.