Welcome to Hallagerbakken borettslag   Click to listen highlighted text! Welcome to Hallagerbakken borettslag Powered By GSpeech
Aktuelt

Ventilasjonen – takvifter

Print Friendly, PDF & Email
Med sommervarmen og åpne vinduer er det flere som har ‘oppdaget’ takviftene. Situasjonen i borettslaget er omtrent slik:
Alle leiligheter (i blokkene og i rekkehusene) har en takvifte. Denne gjør jobben for hele leiligheten (kjøkkenet, badet/-ene) osv. Den kan kjøres med ulike styrke og regulatoren for denne er ofte å finne på kjøkkenet, noen ganger ‘kamuflert’ som knappen for kjøkkenviften. Den som ikke eksisterer, men som flere forveksler med takviften.
.
Når takviften kjører for fult, så merkes det både inne i leiligheten (nære inn-/uttakene) og på gaten på en stille kveld/natt. Det er når lyden for denne er blitt merkbar høyere, eller endret karakter, at styret for sjekker om det kan være noe feil. Men lyd fra viften er normalt.
.
For ordens skyld, talkviften skal aldri slås helt av! Og viften som er koblet til søppelrommene (med reguleringsknapp normalt øverst i oppgavene) skal heller aldri slås av. Dette er viktig fordi dersom de slås av får dette normalt negative konsekvenser.
.
I Byggeveilederen finner du mer informasjon om viftene og ventilasjonen.
.
Trekker viften godt nok? 
Vi har det vi har og hva dette betyr i måltall finner du i Byggeveilederen. Feil med viften kan oppstå, men vi har ikke identifisert i de senere år ‘feil’ som ikke skyldes
  • opplagte feil med viften
  • dårlig renhold av inn-/utgangene i leiligheten («ventilene»)
  • og filtret på kjøkkenhetta MÅ jevnlig vaskes!
.
Per i dag har ikke borettsalget noen planer om en generell skifte eller oppgradering av viftene.
Sist oppdatert: 5. juni 2018

Comments are closed.