Welcome to Hallagerbakken borettslag   Click to listen highlighted text! Welcome to Hallagerbakken borettslag Powered By GSpeech
Aktuelt

Varsel om endring av felleskostnader

Print Friendly, PDF & Email

Loven fastsetter ingen frist for varsling om endring av felleskostnader. Likevel er det etablert praksis i OBOS-tilknyttede borettslag at planlagte justeringer bør varsles omtrent seks uker i forveien. I tråd med denne praksisen varsler styret flere endringer fra 01.02.2022.

 1. Fellesutgiftene
  Borettslaget tar sikte på at fellesutgiftene følger prisstigningen på det vi normalt anskaffer, foruten å drive så kost-effektivt som vi greier. I 2021 ble fellesutgiftene økt med i underkant av 3%. Kostnadene har økt betydelig mer. Byggekostnadene-indeksen fra SSB gir tall som 13% økning i perioden sept. 2020-2021, på materialer 26% osv. Forsikringen øker med 7% for 2022, revisoren med 8% etc

  Styret har vedtatt følgende:
  Felleskostnadene økes med 4% fra 01.02.2022, og styret ser an økonomien til sommeren om det trengs ytterligere en økning (estimat: ca. 4%) fra 01.08.2022.

 2. Bredbånd
  KabelTV inngår i fellesutgiftene mens den kollektive bredsbåndsavtalen blir fakturert separat. Sistnevnte økte med ca 3,6% fra leverandøren.

  Styret har vedtatt følgende:
  Bredbåndstillegget justeres fra kr 199,- til kr 210,- pr måned.

 3. Fjernvarmen
  Faktura for strøm og nettleie får andelseierne direkte fra sin strømleverandør og Elvia (tidl. Hafslund Nett as).
  Faktura for fjernvarmen (nettleie og forbruk) får andelseierne i rekkehusene direkte fra Fortum as (tidl. Hafslund Varme as), mens i blokkleilighetene kommer den i form av akontoinnbetalinger og en årlig avregning (ca. tidlig høst) fra borettslaget.
  Fjernvarmeprisen følger strømprisen, som betyr at dersom vi ikke øker akonto-beløpene vil mange få en årsavregning som kan bli vanskelig. I tillegg vil borettslaget få en presset likviditet i perioden fordi felleskapet betaler forbruket fortløpende.

  Styret har vedtatt følgende:
  A konto-beløpene for fjernvarmen økes med 50% for de berørte andelene fra 01.02.2022.

Hva betyr dette konkret for deg/dere?
I disse dager får alle andelseierne brev om hva disse endringene betyr i kroner og øre for hver bolig.
I tillegg til overnevnte omfatter totalbeløp også eventuelle utgifter til leietillegg for påbygg, løpende nedbetalingsordninger eller fakturagebyrer.

Ny faktura sendes den enkelte.

Har du avtalegiro?: Dersom du har avtalegiro med beløpsgrense, må du selv endre dette i din nettbank, eventuelt ta kontakt med banken din for å få endret denne.

Oppdatert: 17/12/2021

Comments are closed.