Welcome to Hallagerbakken borettslag   Click to listen highlighted text! Welcome to Hallagerbakken borettslag Powered By GSpeech
Aktuelt

Varmtvannet i rekkehusene

Print Friendly, PDF & Email

Da borettslaget ble bygd, ble det valgt noen løsninger for å spare penger. Dette medfører at ikke alle løsningene er så gode som vi kunne ønsket oss. Det kan være greit å vite følgende:

Vi har noen «pumpehus» i borettslaget som sender vannet rundt i en krets. En slik krets kan omfatte flere rekker (med flere leiligheter). Hva kan “forstyrre vannet» vårt?

  1. Hvis det oppstår en feil i pumpehuset eller brudd på rør til rekkene, kan dette føre til problemer som Hafslund Varme AS vanligvis oppdager selv.
  2. Et overslag i et blandebatteri («en kran») kan forstyrre hele kretsen. Dette skal hindres av tilbakeslagsventiler som er i alle leilighetene slik at problemet eventuelt kun skal påvirke én leilighet. Men dersom det også er en feil i disse, vil flere leiligheter bli berørt. Feilsøkingen her vil medføre at man må sjekke alle blandebatteriene til man finner i hvilken leilighet feilen har oppstått!
  3. Har sirkulasjonen blitt avstengt? I rekkehusene går varmtvannet inn i en rekke for deretter å gå i taket i underetasjen til det skal ned på siste vegg for å komme ned i bakken. Rørføringen går da over til naboen. I hver leilighet som er på enden av en rekke, er det en ventil som kan stenge av sirkulasjonen av varmtvannet. Den stenger ikke av vannet, kun sirkuleringen. Denne ventilen er normalt litt bortgjemt. Dersom denne blir stengt, vil alle leilighetene i kretsen oppleve at det tar lengre tid før varmtvannet kommer ut av springen.

Dersom diagnosen som fremkommer når et problem skal identifiseres og løses, ligger innenfor en av de siste to «mulighetene» ovenfor (punkt 2 og/eller 3), så er dette innenfor andelseierens ansvarsområde. Alle kostnadene vil da i utgangspunktet bli belastet andelseieren. Andelseieren plikter å kjenne til alle hovedkraner o.l. i egen leilighet. Uvitenhet eller uhell som får negative konsekvenser innenfor ansvarsområdene til andelseier, vil medføre at kostnadene vil bli belastet den aktuelle andelseieren.

Når man skal gjøre arbeider i leiligheten og vil stenge av ventiler/kraner, bør man vite hva man gjør. Er man ikke hundre prosent sikker, bør man kontakte fagfolk som f.eks. VVS-Gruppen AS (som borettslaget har avtale med).

Ventil

Comments are closed.