Welcome to Hallagerbakken borettslag   Click to listen highlighted text! Welcome to Hallagerbakken borettslag Powered By GSpeech
Aktuelt

Beise toppbordene på balkongen?

Print Friendly, PDF & Email

Vi fortsetter å låne ut spann med treolje (Alvdal Royal Treolje RB10) for å fornye toppbordene på balkongen (i rekkehusene). Den er ikke egnet og skal ikke brukes til gulvet!
Vi anbefaler alle å lese Byggeveilederen, Vedlikehold av royal-impregnert trevirke, side 29! Hovedbudskapet er at vi blant annet ikke selv skal beise kledningen/fasaden på boligen m.m. Det skal håndteres av borettslaget. Det er kun toppbordene på balkongen (med lånt treolje) og gulvet (med egnet beis etc) vi selv kan ta ansvaret for.

Utlån
Treoljen hentes utenfor utstyrsrommene i HB 52, etter avtale. To alternativer:

  1. Låne et spann! Og spannet må leveres tilbake relativt raskt da det gjerne er flere som vil ha.
  2. Fylle på et medbragt syltetøysglass.

Ta kontakt med Elisabeth på mobil 907 68 979 for avtale om henting.
NB! Du må selv ha pensler/malekoster!

Hvorfor låner vi ut treoljen?
Toppbordene på balkongene i rekkehusene er en del av bygningsmassen som felleskapet har vedlikeholdsansvaret for. Toppbordene er spesielt utsatt for vær og vind, og det er rimelig enkelt å utføre dette vedlikeholdet. Andelseierne er bedt om selv å utføre dette vedlikeholdet ved å beise selv og borettslaget ordner treolje for å sikre at dette bli gjort og at riktig treolje er benyttet. Altarnativkostnaden til at borettslaget skal betale noen for å gjøre dette er veldig høy. Det er i interessen til oss alle at den enkelte følger dette opp.
Plattinger, uteplasser, pergola, gjerder, ’trapp opp til egen ytterdør’ etc er ikke en del av bygningsmassen borettslaget har ansvar for. Dette skal vedlikeholdes av andelseieren (iht føringer i Byggeveilederen, når disse er relevante). Borettslaget ordner ikke treolje/beis/maling etc for dette vedlikeholdet.

Sist oppdatert:  6. mai 2022

Les også: Kan vi male, olje eller beise selv?

Comments are closed.