Welcome to Hallagerbakken borettslag   Click to listen highlighted text! Welcome to Hallagerbakken borettslag Powered By GSpeech
Aktuelt

Utekraner i borettslaget

Print Friendly, PDF & Email

Vi har utekraner i borettslag på de fleste boligene i rekkehusene og noen i blokkene. Det kan være greit å vite dette om dem:

  • Steng dem for vinteren! Utekranene anbefaler vi stenges for vInteren (før det kommer frost) som et forebyggende tiltak. Dette gjør vi selv om de fleste (ikke alle) av utekranene i borettslaget er av den ‘frostfrie utgaven’. Alle som har lukkeventilen inne hos seg må ta ansvaret for det. I rekkehusene er den ofte plassert under vasken på kjøkkenet og i blokkene på innsiden nær utekranen på utsiden. Noen få utekraner må lukkes/åpnes av vaktmesterne.
  • Fjern slangen og «tilkoblingen»! Før frosten kommer bør også slanger og “tilkoblingsenheter» (Google gjerne «gardena kobling» for å se hva du bør ta bort).
  • Kan det dryppe fra en skadefri utekran? Ja. Hos oss sitter det stort sett frostfrie utekraner av merket Oras. Disse har en lang spindel som stenger vannet på innsiden av bygningen. Disse har dermed drenering som sørger for at vannet tapper seg ut når man stenger kranen. Dreneringshullet sitter i front av kranen og det vil da renne ut vann ved stengning. Har man på en Gardena kobling på kranen, vil det sprute mer ved stenging da det oppstår trykk. (Det er viktig at denne fjernes når det blir frost, da denne sørger for at kranen ikke tapper seg helt).

Sist oppdatert: 15/8/2021

Comments are closed.