Welcome to Hallagerbakken borettslag   Click to listen highlighted text! Welcome to Hallagerbakken borettslag Powered By GSpeech
Aktuelt

Uteboder er ikke inneboder!

Print Friendly, PDF & Email

Vi kan ikke ha de samme forventningene til en utebod som vi har til en innebod. Uteboden skal ha et tett tak og de skal ha rimelig gode vegger. Men de er ikke 100% vanntette under alle værforhold. 

De frittstående bodhusene har tidvis problem med at vann fra smelting av snø eller større regnskyll ender opp i boden, mens noen boder opp mot rekkehusene har hatt noe kondensproblematikk. Det er ikke installert varmeovner i bodene, så isdannelse kan forekomme. Alt dette er normalt. Borettslaget har ingen planer om å oppgradere utebodene til en høyere standard enn den de har i dag. 

Når vi vet dette bør vi ta hensyn til det når det gjelder hva vi lagrer i bodene og hvordan. Det er kanskje ikke lurt å ha esker med papir stående rett ned på gulvet, og bodene egner seg ikke til oppbevaring av klær m.m.

Beboerne er selv ansvarlige for å organisere boden sine mest mulig hensiktsmessig. Enkle problemer med en åpenbar årsak bør beboerne løse selv. Dersom kilden til vanninntrengning f.eks. er en stor snøhaug på utsiden av boden kan man måke deler av den vekk.

Vaktmesterne blir kun tilkalt i alvorlige situasjoner og ved mistanke om større svikt i konstruksjonen. Vaktmesterutrykninger genererer betydelige kostnader for felleskapet og det er i vår felles interesse å begrense ressursbruken til de virkelig nødvendige oppgavene.

Av og til er litt vann mye vann!

Sist oppdatert: 1/1/2023

Comments are closed.