Welcome to Hallagerbakken borettslag   Click to listen highlighted text! Welcome to Hallagerbakken borettslag Powered By GSpeech
Aktuelt

Usikker økonomi og borettslaget

Print Friendly, PDF & Email

Vi har nå en krise i samfunnet, og ingen vet hvor lenge den vil vare. Krisen medfører at mange vil få redusert inntekt og dårligere økonomi. Hva kan dette bety for borettslaget og andelseierne?

Borettslaget
Hallagerbakken borettslag er et selvstendig boligselskap med en selvstendig økonomi. Siden vi bruker OBOS som forretningsfører, har vi en ‘forsikringsordning’ på plass gjennom OBOS Factoring AS. Ordningen sikrer at borettslaget er garantert innbetaling av alle felleskostnadene på en gitt dato i måneden. Vi vil derfor ikke oppleve usikker økonomi, eller endring i likviditet, selv om noen av andelseierne skulle få betalingsproblemer.

Det at borettslaget er trygg betyr naturligvis ikke at noen kan løpe fra forpliktelsene sine. Den enkelte er naturligvis like forpliktet til å betale inn sin del av felleskostnadene.

Andelseierne
Dersom en andelseier skulle få problem med å betale fellesutgiftene, er det OBOS Factoring AS som håndterer saken. Styret har ingen myndighet til å ettergi eller utforme avbetalingsordninger for en enkelt andelseier.

OBOS-banken og andre banker vil i disse dager være betydelig mer åpne for å innvilge avdragsfrihet på lån, så dersom man ser at man får vanskeligheter med økonomien, er dette et av de første tiltakene man bør undersøke.

Styret
Styret har ansvaret for økonomistyringen i borettslaget, og årets budsjett vil bli presentert når innkallingen til generalforsamlingen blir offentliggjort. Vår felles økonomi er rimelig trygg. I innkallingen kommer det fram at vi nærmere sommeren vil vurdere om fellesutgiftene bør økes 1. juli.
Slik situasjonen er nå, er det ingen grunn til å tro at dette vil skje!

Styret: 20. mars 2020

Comments are closed.