Welcome to Hallagerbakken borettslag   Click to listen highlighted text! Welcome to Hallagerbakken borettslag Powered By GSpeech
Aktuelt

Status på portene

Print Friendly, PDF & Email

I forbindelse med at vi skiftet portene på parkeringshuset, har vi hatt noen innkjøringsproblemer. Dette skal det nå være ordnet opp i.

Pr. januar 2019 har alle portene en ekstra antenne som gir en tilfredsstillende rekkevidde, dvs. hvor ‘langt unna’ man kan være når man åpner porten med portåpneren (egentlig: håndsenderen). I utgangspunktet mener vi at man bør kunne åpne porten 2-3 billengder unna porten.

Testet
Montøren fra leverandøren, Windsor, har testet alle de senderne borettslaget har som ennå ikke er utdelt. De fant feil på kun en av dem. Av sendere som brukere tidligere har ment det måtte være feil på, har vi kun funnet feil på 2-3. Det er irriterende for dem som var berørt, men vi har ikke en forståelse av at dette nå er et alminnelig problem.

Fra test-rapporten i januar har Windsor formidlet dette:

  • “Rekkevidden er testet på alle senderne med og uten tilkoblet antenne. Senderne fungerte da helt tilfredsstillende innenfra montørbil. Vi har avdekket 1 sender med dårlig rekkevidde, denne er skiftet ut med en ny sender. »
  • “Antenner er flyttet noe for å gi enda mer optimal plassering samt større rekkevidde for håndsenderne.”
  • “Vi opplever ved vår test at det ikke er noe galt med utstyret når vi testet dette.»

Våre tester viser at porten åpner seg normalt fra et signal nede i bakken for 2. etasjen. På nedsiden åpner porten til venstre seg fra der flaskecontainerne står, den til høyre omtrent fra rundkjøringen.

Feil/reklamasjoner
Dersom en beboer mener at de muligens har feil på portåpneren, vil denne blir testet av styret før vi reklamerer på den til leverandøren og eventuelt bytter den. Dersom man har en reklamasjon, sender man e-post til ‘styret@hallagerbakken.no’.

Noen erfaringer
Erfaringene med de (nye) senderne er at noen opplever at de er mer sensitive for forstyrrelser slik at man må rette senderen direkte mot antennen/mottakeren ved porten når man sitter i bilen. Det kan være ting i egen frontrute (som varmetråder i bilvinduet, bomring brikken, m.m.) som påvirker sensitiviteten … En annen erfaring kan være at noen batterier muligens må skiftes. Hvor lenge en ny sender har ligget på lager før vi fikk den, kan ingen svare ordentlig på. Et svakt/brukt batteri er mer sensitivt for kulde enn et nytt batteri.

Til orientering
Bestilling av nøkler, portåpnere, ladeboks til egen elbil etc gjøres via Beboerservice.

Sist oppdatert: 24/01/2019

Comments are closed.