Welcome to Hallagerbakken borettslag   Click to listen highlighted text! Welcome to Hallagerbakken borettslag Powered By GSpeech
Aktuelt

Sommerjobb i Hallagerbakken

Print Friendly, PDF & Email

Sist oppdatert: 11. mars 2024

Søknadsfrist: 31. mars
Søknadsfristen har ingen unntak. 

I år tilbyr vi mulighet for sommerjobb i borettslaget til alle ungdommer som har fast adresse i Hallagerbakken borettslag og som har fylt 13 år (før 17. mai i år) og ut det året man fyller 19 år.

Ungdommen er en flott ressurs og vi ønsker å fortsette å tilby dem en sommerjobb. Arbeidet består hovedsakelig av arbeid ute i form av å klippe busker, luke, koste, vaske, søppelplukking og annet forefallende arbeide.

Vi tilbyr attest for gjennomført arbeid og referanse til de som ønsker det. Alle følges opp av en fra styret eller en stedfortreder med erfaring som selv har jobbet flere år som sommerjobber i borettslaget. For mange er det første møte med sommerjobb og vi ønsker at dette skal være en positiv erfaring for ungdommen.

Søknaden
For å få sommerjobb i borettslaget må du fylle ut søknadsskjemaet.

 • Er du 13 år (før 17. mai i år) eller 14 år, kan du søke om en uke sommerjobb. De aktuelle datoer for sommerjobb for denne aldersgruppen er 24. – 28. juni 2024 (uke 26).
  Du søker ved å gå inn her Søknadsskjema
 • Er du 15 til 19 år kan du søke om to ukers sommerjobb. De aktuelle datoer for sommerjobb for denne aldersgruppen er 24. juni – 5. juli 2024 (uke 26 og 27). Du søker ved å gå inn via bydelens søkeportal.
  Legg inn søknaden din her og skriv inn det tidspunktet du ønsker sommerjobb for (24. juni – 5. juli 2024).

Borettslaget har et samarbeid med Bydel Søndre Nordstrand. Det betyr at ungdom med fast bostedsadresse i borettslaget får tilbud om sommerjobb hos oss fra 26. juni – 5. juli 2024 (uke 26 og 27). Lønnen kommer fra bydelen. (NB! Du kan søke om sommerjobb på andre tidspunkter, men da vil du ikke bli vurdert under den avtalen vi har med bydelen og få tilbud om sommerjobb i borettslaget).

Det er kun søknader som sendes på søknadsskjemaet på nettet som blir behandlet. Ikke send oss mail med søknad til styret. Det går frem av søknadsskjemaet hvilke uker som er aktuelle for sommerjobb i år. Det er ikke mulig å kombinere f.eks. 2 dager i en av ukene og tre i en annen. Det vil avhenge antall søknader og ønsket primæruke av søkerne, som vil avgjøre hvilken uke vi tilbyr sommerjobb til slutt.

Arbeidslivet
Dersom du har fått innvilget sommerjobb vil du kalles inn til et informasjonsmøte. Du vil motta informasjon om når og hvor det blir etter søknadsfristen.

På informasjonsmøte går vi igjennom noen av de spillereglene som gjelder i arbeidslivet. Noe av det vi vil gå igjennom er arbeidskontrakt, lønn og litt om arbeidsmoral. Det blir også mulighet til å stille spørsmål. Vi forholder oss til ungdommene som vanlige ansatte. Dette betyr at vi forventer

 • at man møter opp presis hver dag, og kun tar de pauser som er avtalt (maks. 1/2 t lunch)
 • at man har klær som passer for arbeidsoppgavene og å arbeide ute i det været som måtte være på den enkelte dag
 • at man gjør så godt man kan de arbeidsoppgavene man blir tildelt, og tar ansvar selv og spør dersom noe er uklart
 • at man hjelper hverandre til å få jobbene gjort
 • at man påser at det er ryddig etter etter arbeidet er ferdig og at eventuelt utstyr er levert tilbake til der det skal være
 • at man fyller ut timelisten korrekt
 • [at lønn utbetales normalt i måneden etterpå]

Arbeidslag
Vi setter normalt sammen et arbeidslag, med en gruppeleder. Laget får oppgaver og skal utføre dem. Vi bytter av og til på hvem som er med i de ulike lagene etter behov som vi har underveis. Det er greit å vite at styret setter sammen lagene basert på at vi tilstreber å ha mangfold i gruppene (ulike kjønn, alder, erfaring osv). I arbeidslivet jobber man heller ikke bare med bestevennene og folk som er akkurat like gamle som seg selv. 

Gruppelederne blir valgt ut av oss, – normalt blant de eldste av søkerne. Man søker ikke om å bli gruppeleder, det er noe man eventuelt blir tilbudt. Og det at man har vært gruppeleder tidligere betyr ikke automatisk at man blir det i år.

Hvilken gruppe man kommer i og hvem som er gruppeleder får man informasjon om på første arbeidsdag, ikke tidligere. 

Kommunikasjon
Alle beskjeder fra styret skjer til den oppgitte mailadressen i søknaden, så mailen bør sjekkes jevnlig etter søknadsfristen.

Skattekort
Får du jobb må du bestille skattekort eller frikort på www.skatteetaten.no før du starter å jobbe. Ta kontakt med Skatteetaten for mer informasjon. Du trenger ikke å gi noe til borettslaget eller bydelen, vi får denne informasjonen fra Skatteetaten.

Dersom det er noe viktig man mener styret bør vite før sommerjobben starter, ber vi ungdommen (eller foreldrene) om å kontakte styret snarest mulig etter man har fått tilbud om sommerjobb.

Vi gleder oss til å ta imot ungdommene i sommer 🌼

Comments are closed.