Welcome to Hallagerbakken borettslag   Click to listen highlighted text! Welcome to Hallagerbakken borettslag Powered By GSpeech
Aktuelt

Sommerjobb i Hallagerbakken

Print Friendly, PDF & Email

Sist oppdatert: 30.april 2022

I år tilbys det muligheter for sommerjobb i borettslaget for alle ungdommer med fast adresse i Hallagerbakken borettslag, og som er mellom fylte 13 (før 17/5) og ut det året man fyller 18 år.

Vi ser at ungdommen vår er en flott ressurs og vil gjerne fortsette å tilby dem en ukes sommerjobb. Arbeidet består hovedsaklig i arbeid ute i form av søppelplukking, klippe busker og luke. Rydde i komposthaugene rundt brl, rake og annet forefallende arbeide.

Alle som ønsker det får attest på gjennomført arbeide, de følges opp av en fra styret eller stedfortreder for denne, som selv har jobbet flere år som sommerjobber. For mange er dette første møte med en sommerjobb og vi ønsker at dette skal være en positiv erfaring for dem.

Søknaden
For å få sommerjobb i borettslaget må du fylle ut søknadsskjemaet innen 1. mai [2022]. Det er kun søknader via søknadskjemaet på nettet som blir behandlet. Ikke send epost med søknad til styret. På søknadskjemaet går det fram hvilke uker som er aktuelle i år. Det er ikke mulig å kombinere f.eks. 2 dager i en uke og 3 dager i en annen uke. I 2022 er det kun en sommerjobb-uke vi kan tilby (20.- 24. juni 2022).

Svar på søknaden i form av tilbud om jobb, gis normalt ca. 2-3 uker etter søknadsfristen.

Arbeidslivet
Dersom du har fått innvilget sommerjobb vil du kalles inn til et informasjonsmøte. Informasjon om når og hvor det blir for søkerne beskjed om etter søknadsfristen.

På informasjonsmøte går vi igjennom noen av de spillereglene som gjelder i arbeidslivet som at alle vil få en arbeidskontrakt, om lønn og litt om arbeidsmoral. Vi forholder oss til ungdommene som vanlige ansatte. Dette betyr at vi forventer

  • at man møter opp presis hver dag, og kun tar de pauser som er avtalt (maks. 1/2 t lunch)
  • at man har klær som passer for å arbeide ute i det været som måtte være på den enkelte dag
  • at man gjør så godt man kan de arbeidsoppgavene man blir tildelt, og tar ansvar selv og spør dersom noe er uklart
  • at man hjelper hverandre til å få jobbene gjort
  • at man påser at det er ryddig etter etter arbeidet er ferdig og at eventuelt utstyr er levert tilbake til der det skal være
  • at man fyller ut timelisten korrekt
  • [at lønn utbetales normalt i måneden etterpå]

På informasjonsmøte vi gå igjennom dette og mere til, samt svare på andre spørsmål. Alle som ber om det kan få arbeidsattest i etterkant av arbeidet, og arbeidsleder kan også være referanse ved senere jobbsøknader andre steder.

Dersom det er noe viktig man mener styret bør vite før sommerjobben starter ber vi ungdommen (eller foreldrene) om å kontakte styret snarest mulig etter man har fått tilbud om sommerjobb.

Arbeidslag
Vi setter normalt sammen et arbeidslag, med en gruppeleder. Laget får oppgaver og skal utføre dem. Vi bytter av og til på hvem som er med i de ulike lagene etter behov som vi har underveis. Det er greit å vite at styret setter sammen lagene basert på at vi tilstreber å ha mangfold i gruppene (ulike kjønn, alder, erfaring osv). I arbeidslivet jobber man heller ikke bare med bestevennene og folk som har akkurat like gamle som seg selv 🙂

Gruppelederne blir valgt ut av oss, – normalt blant de eldste av søkerne. Man søker ikke om å bli gruppeleder, det er noe man eventuelt blir tilbudt. Og det at man har vært gruppeleder tidligere betyr ikke automatisk at man blir det i år.

Hvilken gruppe man kommer i og hvem som er gruppeleder får man informasjon om på første arbeidsdag. Ikke tidligere. 

Kommunikasjon
Alle beskjeder fra styret skjer til den oppgitte epostadressen i søknaden, så eposten bør sjekkes jevnlig etter søknadsfristen.

Når kan jeg søke?
Søk NÅ, men du MÅ søke før søndag 1. mai 🙂 
(Du kan søke når datoen for tidsfrist for søknader er kommet inn i denne artikkelen (se ovenfor).

Skattekort
Får du jobb må du bestille skattekort eller frikort på www.skatteetaten.no før du starter å jobbe. Ta kontakt med Skatteetaten for mer informasjon.
Du trenger ikke å gi noe til oss, vi får denne informasjonen fra Skatteetaten.

Korona og kapasitet
Vi må dessverre ta et forbehold i år. Vi beklager det! Den krisen landet nå er inne i pga av korona og tiltakene for å redusere  smitten, gjør at styret må ta forbehold om at sommerjobbprosjektet kan avlyses. Den avlysningen kan skje helt inntil samme dag som man skulle starte på jobb. 

Viste du forresten at dersom vi skal være helt presise så heter viruset SARS-CoV-2 og det er et koronavirus (coronavirus). Sykdommen, som er en luftveisinfeksjon, heter covid-19. Men i media snakkes det ofte om corona, enten vi skriver det med c eller k.

Hvilke korona-tiltak gjelder (til enhver tid) hos oss? Se kommunens nettsider om dette: Oslo kommune

Trykk her på Søknadsskjema og fyll ut søknaden!

Comments are closed.