Welcome to Hallagerbakken borettslag   Click to listen highlighted text! Welcome to Hallagerbakken borettslag Powered By GSpeech
Aktuelt

Sjekklisten før jul!

Print Friendly, PDF & Email

Gode vaner kan få hjelp av sjekklister. Her er noen tips på ting den enkelte beboer bør sjekke nå før jul:

☐ Sjekk brannalarmene og pulverapparat
Alle bør ha to eller flere optiske brannvarslere i boligen. Sjekk batteriet i alle alarmer! Sjekk også pulverapparatet (instruksjon står på apparatet).

☐ Rømningsveiene
Det skal være minst to rømningsveier fra alle boligene. Den vanlige inngangen/ utgangen er den ene av dem, den andre er ut vindu eller balkong.

☐ Redusere brannrisiko
Rengjør filtret i viften på kjøkkenet/over ovnen minst annenhver måned. Sjekk at alle strømstøpsler ser ut til å være i orden. Pass på at du ikke har en «spagetti» av kabler o.l. for eksempel i TV-benken. Rengjør og rydd så godt du kan. Vær forsiktig med levende ild, forlat ikke påtente stearinlys o.l.

Ikke la TV, dvd-spiller, kaffetrakter osv stå i ventemodus, – slå apparatene helt av om natten og når du forlater boligen.

☐ Innbrudd-tyverisikring
Mange reiser bort i julen. Lag en avtale med en nabo om å passe på litt (hente post, fjerne reklame, rydde litt foran inngangen, fjerne snø osv).  Sjekk at ting virker (automatiserte slå av/på lys-løsninger , evnt. alarmer o.l., fjernstyring av disse, osv).  Ring vektertjenesten heller en gang for mye enn en gang for lite!

☐ Godt bomiljø
Hele året kan hver enkelt av oss bidra til et godt bomiljø, – og de fleste av bidragene er i form av de små ting.
Et smil til et medmenneske, tilby seg å hjelpe en nabo som skal reise bort, plukke opp et ekstra papir fra bakken, lukke en dør forsiktig, la være å kjøre inn bilen når det strengt tatt ikke er nødvendig, hjelpe en nabo med å bære en pose, ha med og bruk den sorte posen når du går tur med hunden, vis hensyn…

☐ Hjelp!
Har du lett tilgang til de oppdaterte nummerne nedenfor når du trenger det? På hjemmesiden vår har vi noen telefonnr til aktører som kan hjelpe oss når det kriser og uhell i borettslaget. Les siden først, og deretter kopier/lim inn liste nedenfor på egen telefon. Den kan være grei å ha tilgjengelig:

Brann: 110         Politi: 112      Ambulanse:  113

  • Securitas vakttelefon: 22 88 14 74
  • Vaktmesteren [Christiania Forvaltning & Eiendom AS] Tlf.: 22 62 50 27
  • Rørlegger: VVS Gruppen AS, Tlf.: 22 04 04 06 (utenfor kontortid: 948 80 836)
  • Elektriker, Oppegård Elektriske: Tlf.: 66 99 28 77
  • Feil på fjernvarme-an­legget og strøm: Hafslund Oslo Celsio Tlf.: 22 43 59 80 og Elvia as: Tlf.: 21 49 03 00
  • Feil på kabel-TV/bredbånd: Telia kundeservice: Tlf.: 21 54 54 54
  • Styret: 900 12 550. (styret@hallagerbakken.no)

Hvis uhellet er ute: Borettslaget/vår forsikring tar ikke uten videre på seg ansvar for skader eller uhell. I de saker hvor det ikke er nød­vendig med øyeblikkelig hjelp er det viktig å gå via styret.

Og siden vinteren er nærmere enn høsten, så kan vi minne om

Sjekklisten for høsten

☐ Radiatorene
Når gradestokken går nedover så vil de fleste av oss sku på radiatorene. Disse bør også luftes. Radiatorene åpnes med en spesialnøkkel som du kan kjøpe på jernvarebutikker, dersom du ikke har den tilgjengelig.

☐ Hovedkranen(e) for vann
Dersom uhellet er ute, så må du vite hvordan du kan slå av hovedkranen(e) for vann til leiligheten. Snakk med naboen dersom du er usikker på hvor de er og hvordan du gjør det!

☐ Utekranen
Alle rekkehus (og noen av blokkene) har en utekran. Kranen må stenges på innsiden (normalt bortgjemt på kjøkkenet en plass), deretter må kranen på utsiden åpnes slik at røret tømmes for vann. Steng kranen deretter. Gjør alt dette før kuldegradene dukker opp!

☐ Sikringsskapet
Hvor er sikringsskapet til leiligheten (i oppgangen i blokkene)? Har du tilgang (nøkkel) til skapet? Har du eventuelt ekstra og korrekte sikringer, og kanskje en lommelykt tilgjengelig?

Sist oppdatert: 9/12-2022

Comments are closed.