Welcome to Hallagerbakken borettslag   Click to listen highlighted text! Welcome to Hallagerbakken borettslag Powered By GSpeech
Aktuelt

Røykvarslere (Digital brannvernuke)

Print Friendly, PDF & Email

Velkommen til en digital brannvernuke i borettslaget. Vi går inn i en tid med mye levende lys, hengende pynt, baking og matlaging, og da er det viktig å være ekstra bevisst på brannsikkerhet og brannrutiner. Styret vil derfor hver dag denne uken legge ut viktig informasjon om brannforebygging og brannvern, med rutiner vi oppfordrer dere til å gjøre i egne leiligheter.

Røykvarslere
Røykvarsleren er en viktig livredder når brann oppstår. Alle boliger skal ha fungerende røykvarsling. I rekkehusene skal det være minst en røykvarsler i hver etasje, i blokkene skal det være én røykvarsler per 60 kvadratmeter. Røykvarsleren skal henge på høyeste punkt når taket er flatt, og minst 50 cm ut fra veggen. På skråtak kan røykvarsleren henge en meter fra mønet. Røykvarslerne bør normalt byttes ut etter 8-10 år.

Det er viktig å være trygg på at røykvarsleren virker, og den bør sjekkes en gang i måneden. 1. desember er røykvarslerdagen, og vi i styret oppfordrer alle til å bytte batteri i røykvarslerne denne uken – kanskje allerede i dag?

Mer info om røykvarslere finner du her og her.

Sist oppdatert: 28/11-2022

Comments are closed.