Welcome to Hallagerbakken borettslag   Click to listen highlighted text! Welcome to Hallagerbakken borettslag Powered By GSpeech
Aktuelt

Rensing av ventilasjonskanaler

Print Friendly, PDF & Email

Dagens tema er rensing av utvalgte ventilasjonskanaler i borettslaget.

Styret ønsker å få undersøkt om det er hensiktsmessig å gjennomføre en rens av ventilasjonskanalene i alle boliger i borettslaget. Rens av ventilasjonen er viktig for å få bort smuss og belegg som legger seg i kanalene. Vi har derfor besluttet å gjennomføre en testrens av ventilasjonskanaler i utvalgte boliger. Vi har valgt ut 3 leiligheter i blokkene og 4 leiligheter i rekkehusene. Rensen i disse boligene vil gi et bilde av statusen for ventilasjonskanalene og hvorvidt slik rensing vil være nødvendig også i øvrige leiligheter i borettslaget.

Tidsrom
Testrensen vil gjennomføres av firmaet Byggmester Eriksson og Kanalrens AS, og vil foregå i tidsrommet 31. juli til 4. august. Rensearbeidet gjennomføres i hver enkelt leilighet, ved at det renses fra veggventilen og opp til ventilasjonsviften på taket. Det betyr at hver enkelt andelseier må rydde adgang til veggventilen på bad og kjøkken.

Praktisk plan
Vi kommer tilbake med en nøyaktig tidsplan senere, men det er viktig at arbeiderne får tilgang til leiligheten på oppsatt tidspunkt.

De som er berørt får direkte beskjed fra styret! Hører du ikke noe fra styret nå, så inngår ikke boligen i testen.

Dersom du ikke er hjemme, er det fint om noen andre kan låse opp leiligheten eller om du kan overlevere nøkler til rensefirmaet. Styret tar ikke ansvar for nøkler. Dersom tidspunktet overhode ikke passer, eller du ikke ønsker å få gjennomført en slik testrens, er det fint om du gir raskt beskjed til styret slik at vi kan velge ut en annen leilighet.

Hva gjør firmaet?
I stikkordsform, er dette hva som blir gjort:

  • Rensing av ventilasjonskanalene tilhørende den enkelte bolig.
  • Støvfjerning på ventiler og komponenter tilhørende ventilasjonsanlegget.
  • Videoinspeksjon for å identifisere mulige byggetekniske avvik eller byggefeil.
  • Rens av vertikale og horisontale hovedkanaler.
  • Opprydding / bortkjøring av avfall.
  • Grundig dokumentasjon til styret av utført arbeid.

Beboeren må selv rydde plass til arbeidet. Firmaet er ikke engasjert for…

  • Å foreta el-arbeider og demontering av fast installasjon.
  • Å male noe
  • Å vaske (Arbeidene støver minimalt)
  • eller annet flikkarbeide.

Dersom ikke boligen er i den tilstand styret har avtalt med firmaet, skal de ikke starte arbeidet. Da vil styret velge en annen bolig.

Sist oppdatert: 29. mai 2023

Comments are closed.