Welcome to Hallagerbakken borettslag   Click to listen highlighted text! Welcome to Hallagerbakken borettslag Powered By GSpeech
Aktuelt

Radiatorene – hvem har ansvaret?

Print Friendly, PDF & Email

Radiatorene med tilbehør tilhører vedlikeholdsansvaret til andelseierne. Dette betyr at dersom radiatoren (inkl. ventil/termostaten o.l.) må sjekkes eller noe skiftes ut, er det andelseieren som skal kontakte vaktmester/rørlegger og betale for dette.

For noen år siden valgte styret av ulike årsaker å ta ansvaret for hele radiatoren, men summen av oppfølgingskostnader gjør nå at dette ansvaret er tilbakeført til andelseier fra 1/1/2024.

Fellesskapets ansvar
I utgangspunktet har fellesskapet kun ansvaret for rørene frem til påkoblingen, altså frem til det punktet hvor rørene fra gulvet/veggen er koblet til radiatoren. Radiatoren med tilbehør som termostat etc. er altså innenfor vedlikeholdsansvaret til andelseier. Dette gjør også at dersom man vi ha «noen» (vaktmester, rørlegger) til å sjekke radiatoren, så tilhører regningen for dette andelseieren. Kostnaden til ny termostat/ventil ligger også hos andelseier. 

Dersom fagfolkene konstaterer at problemet ligger innenfor borettslagets vedlikeholdsansvar, så kommer regningen til fellesskapet. Sjekk først med med naboene om de har samme problem før du tilkaller rørlegger hjem til deg, – da går feilsøkingen raskere.

Føringer
Borettslaget har klare regler om at det ikke er tillatt å demontere eller skifte ut radiatorer uten tillatelse fra styret. Det må dermed søkes om dette, og man vil normalt få ja til dette på bestemte vilkår. Dette gjelder også dersom man ønsker å skifte ut eller teste andre termostatløsninger. 

Andelseier kan engasjere andre rørleggere enn det firmaet borettslaget har avtale med, men husk at det kun er VVS Gruppen AS som kan stenge/åpne fjernvarmen for hele oppgangen. Dette er ofte nødvendig når det skal foretas utbedringer på bad eller radiatorer.

Kunnskap
Erfaringen sett fra styrets side er at flere beboere ikke har satt seg inn i hvordan fjernvarmen og termostatene/radiatorene virker, og at mange ikke har forstått nødvendigheten av riktig lufting av boligen.

Sist oppdatert: 31. desember 2023

Comments are closed.