Welcome to Hallagerbakken borettslag   Click to listen highlighted text! Welcome to Hallagerbakken borettslag Powered By GSpeech
Aktuelt

Peis og pipeløp

Print Friendly, PDF & Email

Med høyere strøm- og fjernvarmepriser er det flere som tenker på om vedfyring, – en peis, – kan være et alternativ.

Styret har i prinsippet ikke noe imot peis. Da borettslaget ble opprettet var pipe en tilvalgsmulighet som en del andelseiere benyttet seg av, de fleste rekkehus mangler dog pipe. Skal man sette opp pipe nå, er dette søknadspliktig etter Plan- og bygningsloven. Man skal følge prosedyren for søknadspliktige tiltak beskrevet i Byggeveilederen, og følge kommunense krav til søknaden. Søknaden skal først til styret.

I den interne saksbehandlingen vil vi være opptatt av høyde og plassering av pipen. Bebyggelsen i Hallagerbakken ligger tett og det er viktig at røyken ikke blir stående mellom husene. Når det gjelder utforming av pipa ellers har vi ingen spesielle føringer annet enn at den skal være av godkjent type og fagmessig satt opp og sikret. Ta gjerne utgangspunkt i eksisterende eksempler rundt omkring i Hallagerbakken.

Husk også at en peis kan være tung og at det ikke nødvendigvis er fritt frem å plassere den på et vanlig trebjelkelag, ref Byggeveileder “3.9.8. Tunge laster på etasjeskillere av trebjelkelag».

I praksis betyr ønske om “peis og pipeløp”:

  • Å planlegge, tegne og beskrive ønskene ved hjelp av fagfolk.
  • Å søke til styret iht søknadspliktige tiltak beskrevet i Byggeveilederen
  • Å søke kommunen (via Plan- og Bygg) forutsatt at styret har godkjent søknaden

Sist oppdatert 20-02-2022

Comments are closed.