Welcome to Hallagerbakken borettslag   Click to listen highlighted text! Welcome to Hallagerbakken borettslag Powered By GSpeech
Aktuelt

Medeier – hvem er det egentlig?

Print Friendly, PDF & Email

Hallagerbakken borettslag er tilknyttet OBOS. Det betyr at vi er et «OBOS borettslag». Det medfører at alle som eier en del av eller en hel andel (bolig) i borettslaget må være medlem av OBOS.

Dersom man eier en andel sammen med noen så er det normalt slik at hovedeieren får dekket medlemskapet gjennom de vanlige fellesutgiftene, mens medeierne får egen regning på dette. Normalt betyr det f.eks. for et ektepar som eier en andel sammen, at de får en økning på medlemsavgiften i mars måned når fellesutgiftene kreves inn. Felleskostnader går tilbake til det opprinnelige nivået i påfølgende måned.

Vi eier 50/50 – hvorfor er en av oss “hovedeier”?
Dersom to eller flere eier andel sammen, så er en av disse oppført som «hovedeier». Den andre er oppført som «medeier» i de administrative systemene til forretningsføreren vår (OBOS).
Formelt er begge medeiere likestilt. Hovedeier er den OBOS får opp øverst når man slår opp boligen, den mottar fakturaen, alle brev vi skriver, og den dukker opp i alle adresselister man jobber via OBOS-systemene, dersom det er en kontaktadresse pr andel osv.

Skal andelseiere endre hovedeier, kan de ta kontakt med avdeling forkjøp i OBOS.
Denne endringen må man betale for – bortsett fra hvis det er snakk om et nylig kjøp hvor ansiennitet ikke er lagt til grunn og forkjøpsrett ikke er benyttet- Da gjør de det antagelig gratis siden det i slike tilfeller er vilkårlig hvem som er satt opp som eier 1 og eier 2».

Hvorfor trekkes ikke alle OBOS-kontigentene over fellesutgiftene i mars? Grunnen til at en kontingent trekkes via felleskostnader er historisk da det opprinnelig var  tilstrekkelig med én kontigent. Dette ble endret for ca, 10-15 år siden. Dessuten  er det forutsetning å være OBOS-medlem for å bo i leiligheten. Dette er nok også den enkleste og mest praktiske løsningen for å unngå problemstillingen at noen bor i boligen, betaler felleskostnader og lån og ikke er ajour med OBOS-kontingent.

Sist oppdatert: 27/2/2024

Comments are closed.