Welcome to Hallagerbakken borettslag   Click to listen highlighted text! Welcome to Hallagerbakken borettslag Powered By GSpeech
Aktuelt

Lukt fra sluken?

Print Friendly, PDF & Email

Tidvis får styret spørsmål om lukt som kommer fra sluk i leilighetene. Årsaken til dette kan være som mangt, derfor kan løsningene også være forskjellige.

Vi kan vise til Vedlikeholdsboken til OBOS, der det står ulike tiltak en kan gjøre for å få bukt med lukten. Den har for øvrig også mange andre viktige punkter som ikke bare gjelder lukt fra sluken.

Råd

  • Sluket kan være uttørket og må derfor etterfylles med vann, slik at vannlåsen i sluket hindrer lukt fra avløpsrøret.
  • Mistenker du at stakepluggen kan være fjernet – eller en annen feil -, kontakt faghjelp.
  • Om du skal reise bort i lengre tid, er det smart å helle litt matolje i sluket. Dette vil forsinke fordampingen. Bakterier liker seg godt i fuktig og stillestående vann. Den vonde lukten fra sluket en kan oppleve etter ferien, skyldes normalt bakterievekst.
  • Det finnes også vannlåser på markedet som forhindrer lukt selv om sluket tørker ut. Dette vil si at vannlåsen lukkes automatisk når vann ikke renner gjennom og forhindrer dårlig lukt.
  • Husk også at det skal være god avrenning, samt at overgang mellom gulv og sluk skal være tett. Rengjøring av sluk for hår og skitt bidrar også til å forhindre lukt. Det er uansett viktig at man følger med på at ikke sluket er fuktmerket/malingsflasset da dette tyder på at membranen eller gulvbelegget er utett.

Avslutningsvis er det viktig å nevne at hvis det lukter selv om dusjen er i bruk daglig og tipsene ovenfor er testet ut, kan det være et tegn på at noe ikke er som det skal være. Da bør du kontakte fagfolk (f.eks. VVS Gruppen as).

Sist oppdatert: februar 2022

Comments are closed.