Welcome to Hallagerbakken borettslag   Click to listen highlighted text! Welcome to Hallagerbakken borettslag Powered By GSpeech
Aktuelt

Kjøring av bud inn i borettslaget

Print Friendly, PDF & Email

I et borettslag vil det nødvendigvis bli litt kjøring, noe de fleste styrer prøver å regulere. Det er vanlig at det lages regler for når det er lov å kjøre inn i området (f.eks. “kun nødvendig kjøring”, kanskje med tidsbegrensninger), om hvordan denne kjøringen kan foregå (“i gåfart”, “skånsomt” etc) og i hvilken grad det er lov å parkere (“kun ved synlig inn-/utlasting”). Reguleringene skjer normalt via skilting.

Hvordan håndheves dette hos oss?
Styret i Hallagerbakken borettslag kan ikke påta seg rollen som “parkeringsvakter”. Vi har avtale med et parkeringsselskap, men de kommer bare når styret tilkaller dem. I tillegg sjekker selskapet tilstanden på gjesteparkeringene fortløpende. Når styret, ofte litt tilfeldig, blir oppmerksom på ulovlig parkering, tar vi en telefon til parkeringsselskapet.

Vi oppfordrer alle til å gi signal til – eller snakke med – bilister som kjører uansvarlig innenfor vårt område.

Med varierende frekvens forholder vi oss til ulike grupper:

  • Egne beboere: Styret kan ikke være dommer over hva som er nødvendig kjøring, så vi forholder oss kun til parkeringsspørsmålet når beboerne er involvert, og det skjer flere ganger i året.
  • Håndverkere: Det virker som om håndverkere i større grad enn før parkerer på gjesteparkeringene. Vi håper det skyldes at beboerne er flinkere til å informere om dette. 
  • Kolonial.no, pizza-bud, isbilene etc: Med jevne mellomrom kontakter vi de selskapene som kjører inn her ofte og minner dem om våre regler. Vi gir også konkrete pålegg til enkelte.  F.eks. får ikke isbilene lov til å kjøre inn i borettslaget. De får spille sin kjente musikk fra taket av parkeringshuset eller ved rundkjøringen nedenfor.
  • Store budfirmaer: Når det gjelder budfirmaer som Bring, DHL, og de mange små som kjører for f.eks. Elkjøp, IKEA og andre, nytter det lite med å ringe dem sentralt. Her er det bare den oppfølgingen vi selv kan foreta lokalt, som er mulig.

Sanksjoner?
Hva kan vi gjøre utover dette? I utgangspunktet er hele eiendommen til borettslaget en privat eiendom på lik linje med eiendommen til en villa. Borettslaget via styret kan regulere og sanksjonere brudd på egne regler.

***

Vi har nå et problem med at avisbudene fra Schibsted Distribusjon AS (Aftenposten m.fl.) kjører inn på nattestid og ofte slamrer med postkassene og bildøra. Dette forstyrrer nattesøvnen til flere beboere. Styret (og enkelt beboere) har gjentatte ganger vært i kontakt med dem uten at problemet er blitt løst.

Hvilke alternativer har vi:

  • Fortsatt dialog fra styret? Det er begrenset hvor ofte vi vil gi samme beskjed, og hvor mye tidsbruk vi kan bruke på dette.
  • Be beboerne aktivt kontakte Schibsted Distribusjon AS? Vi kan spre kontaktinformasjon til alle beboerne og oppfordre dem til å gi beskjed direkte til selskapet hver gang de blir forstyrret av budet.
  • Forby dem å kjøre inn? Dette har vi langt på vei gjort. Hvordan kan vi sanksjonere dette ytterligere?
  • Ikke gjøre noe…

Foreløpig fortsetter styret dialogen med Schibsted Distribusjon A og håper at de får løst dette. Og vi har spurt våre styrekollegaer i ‘Styrenettverket Holmlia’ om de har noen innspill til saken.

Oppdatert: 13/1/2021

Oppdatering 15/1-2021: Det er nå plassert ut en tralle for avisbudene i borettslaget, og selskapet har lovet bod og bedring. Styret er betinget optimist…

Comments are closed.