Welcome to Hallagerbakken borettslag   Click to listen highlighted text! Welcome to Hallagerbakken borettslag Powered By GSpeech
Aktuelt

Kjøpe bolig på Holmlia?

Print Friendly, PDF & Email

Styret får av og til henvendelser om vi vet om boliger til salgs. Svaret er at styrene, som styrer, normalt ikke får vite om dette før vi får søknad/varslet om at en bolig er solgt. Er man interessert i å finne seg en bolig i Hallagerbakken eller på Holmlia, kan vi gi disse innspillene:

1. Hva har du råd til og hvilke områder kan være aktuelle?
Etter du har fått avklart med banken hva du kan få låne («finansieringsbevis») og dermed vet omtrent maksimums prisen på hva din neste bolig kan koste, kan du sette i gang. De fleste områdene vil ha noe variasjon i hva boliger koster f.eks. i Hallagerbakken selges det boliger for +/- 3,5 mill. (3-4 mill.) i laveblokker (4 etasjer) og rekkehus for +/- 6,5 mill. (6-7 mill). Selvfølgelig kan noen boliger bli solgt både under og over disse nivåene. Teknisk kvalitet på boligen, utsikt osv og konkurransen akkurat på det tidspunktet bolig blir forsøkt solgt er med på å bestemme prisen.

Hvordan sjekke prisnivået i et område? Ved å følge med på steder som hvor boliger selges (finn.noobos.no, eiendomsmeglere, etc) vil du kunne danne deg et inntrykk, og du kan også sjekke priser disse stedene. NB! Sjekk kjøpstidspunktet:

Et lite ekstra tips! Det er kommet nye ordninger som OBOS Deleie og OBOS Bostart som kan være verd å sjekke ut dersom man ønsker seg en større bolig enn hva man har råd til i dag. Disse ordningene gjelder kun for nye boliger i regi av OBOS.

2. «Abonnere» på søk på Finn.no
Eiendomsmeglerne legger ofte ut boliger de skal selge på egne nettsteder og flere av disse har også abonnementsordninger (eks. Krogsveen). Den største aktøren i Oslo er nok fremdeles Finn.no for å finne boliger til salgs. Et godt råd vil være:

  1. Registrer deg på Finn.no (ha en gratis konto) (trykk på logg inn på finn.no)
  2. Søk på en «gate» eller et område, med din prisbegrensning
  3. Lagre søket og bestill varsling på det

Nå vil du få en gang om dagen eller en gang i uken, en epost med nye boliger som legges ut på det søket du har satt opp. Her kan det være lurt å ha flere «abonnementer» på de stedene du er mest interessert i dersom du har begrenset søket til veinavn.

Er du OBOS medlem (og det bør du være, spesielt i Oslo) så kan du søke også på deres sider Boliger til salgs og legge inn din interesse for enkelt boliger på forkjøp. Med langt medlemskap behøver man da ikke nødvendigvis å være med på å drive opp prisen i enkelte situasjoner fordi man bare kan gå inn i det vinnende budet.

3. Forkjøpsretten
De fleste på Holmlia bor i et sameie eller borettslag. De fleste er tilknyttet OBOS, hvor forkjøpsretten gjelder. Sett deg inn i hva den går ut på! USBL har også slike ordninger.

4. Oppslagstavler osv?
Det hjelper alltid å kjenne folk i et område man er interessert i for å vurdere boliger som legges ut til salgs, samt bokvalitetene i akkurat det området. På Holmlia, der de fleste boliger er knyttet til borettslag, ser jeg ikke det store poenget i å sette opp «interessert i bolig-oppslag» på oppslagstavler o.l.
Du får ikke vite mer eller kommer lengre fram i køen, enn andre på denne måten.

Lykke til!

Sist oppdatert: 14/03/2022 (BTT)

Comments are closed.