Welcome to Hallagerbakken borettslag   Click to listen highlighted text! Welcome to Hallagerbakken borettslag Powered By GSpeech
Aktuelt

Hva skjer med balkongene?

Print Friendly, PDF & Email

I blokkene skjer det for tiden litt med balkongene, og her er en kort oppsummering av situasjonen:

1. Sikre rømningsvei
I de fleste balkongene er det en rømningsluke. Styret nå engasjert vaktmesterfirmaet til å ‘åpne og smøre’ denne luken. De berørte beboere vil bli informert fortløpende via brev i postkassen og oppslag om det praktiske, som f.eks. at balkongen må være ryddet.

På neste generalforsamling vil det bli orientert mer om selve saken, utover det vi allerede har informert om på nettet tidligere.

2. Føringer og råd om vedlikehold av egen balkong
Det viktigste å merke seg her i forhold til balkongene er at man ikke må gjøre noe som hindrer tilgang til rømningsluken, eller noe som medfører at man skader betong-balkongelementet og belegget.

Det er også viktig at alle merker seg at man må koste og rengjøre området mellom balkongen og fasaden, der det normalt går en vannrenne. Her må høstregnet og etterhvert snøsmeltingen få en best mulig fluktvei for å redusere plagene for naboene nedenfor!

Mer informasjon vil komme senest i den oppdaterte Byggeveilederen som er planlagt ferdig til jul.

3. Vedlikehold/rehabilitering av balkonger
Vi har hatt en befaring av nærmest alle balkongene i blokkene for å registrere både skjønnhetsskader (normal slitasje), litt mer alvorlige skader som muligens må håndteres og naturligvis skader som kan påvirke det sikkerhetsmessige.

Styret har utsatt å ta en skikkelig vurdering og beslutning av forhold vi oppfatter som vedlikeholdsoppgaver. I denne omgang har vi fokusert på det som dreier seg om sikkerhet. Vi gjør noe med rømningslukene nå. Et par varsler om rust blir også vurdert nærmere.

 

Sist oppdatert: 2. oktober 2019 (Styret)

Comments are closed.