Welcome to Hallagerbakken borettslag   Click to listen highlighted text! Welcome to Hallagerbakken borettslag Powered By GSpeech
Aktuelt

Hva kan andelseierne selv bekoste?

Print Friendly, PDF & Email

En gang i blant får styret henvendelser om at andelseieren selv ønsker å bekoste noe som ligger innenfor borettslagets vedlikeholdsansvar. Borettslagets vedlikeholdsansvar forvaltes av styret, og inngår dermed i løpende prioriteringer som vi gjør.

Hva skal vi gjøre når noen for eksempel ønsker

  • å skifte ytterdøren sin?
  • å endre på slagretningen på balkongdøren?
  • å reparere balkongdekke som er skadd?
  • å forbedre egen takrenne?
  • å male ytterdøren sin?
  • etc

Styrets holdning (styrevedtak 8/5/2018)
Styret stiller seg i utgangspunktet positiv til at andelseierne selv – etter søknad – bekoster mindre tiltak som ligger innenfor vedlikeholdsplikten til borettslaget. Det kan være flere årsaker til at borettslaget (styret) ikke kan prioritere det man ønsker å få utført. Forutsetningen er at tiltaket utføres slik styret normalt ville ha fått det utført. Dette medfører normalt igjen at tiltaket skal utføres av fagfolk (skal dokumenteres med skriftlig avtale/faktura/kvittering, hvor arbeidet/leveransen er beskrevet). Skifte av en enhet, f.eks. en ytterdør, skal i utgangspunktet være identisk med «originalen». Det er styret som avgjøre dette spørsmålet og vil så langt det lar seg gjøre, fremskaffe modellbeskrivelse o.l. for enheten.

Arbeidet med å innhente tilbud, fremskaffe dokumentasjon etc. er i utgangspunktet andelseiers ansvar, i slike situasjoner.

Styret vil tilstrebe at slike forespørsler og eventuelle positive vedtak, ikke skal påvirke styrets normale prioriteringer i lignende saker.

To aktuelle saker
Våren 2018 har det kommet to problemstillinger opp som vi vil følge opp med en kartlegging og et fellestilbud.

Styret tar etter sommeren sikte på å kartlegge hvem som ønsker å få snudd slagretningen på balkongdøren i rekkehusene og innhente et fellestilbud på dette. Andelseiere som ønsker å gjøre dette, kan deretter bestille det via den tilbyderen styret velger. Man er selv direkte ansvarlig for bestillingen.

Tilsvarende vil styret få kartlagt hvem som har et skadd balkongdekke (i blokkene) og tilsvarende innhente et tilbud på dette.

Comments are closed.