Welcome to Hallagerbakken borettslag   Click to listen highlighted text! Welcome to Hallagerbakken borettslag Powered By GSpeech
Aktuelt

Høstdugnad – med fokus på ditt nærområde!

Print Friendly, PDF & Email

Sett av torsdag 15. september 2022 fra kl. 18:00 i kalenderen og bli med å løfte ditt nærområde i borettslaget. Styret vil i tidsrommet 17:45 – 21:00 sørge for at hagesakser, trillebårer ol er tilgjengelig ved vaktmesterrommet i Hallagerbakken 52.

Årets dugnad har fokus på nærområdet til den enkelte. Vi ber alle om å se på egne hekker, bærbusker etc. og «stramme» opp disse iht. føringene i Uteveilederen. Uteområdene våre innbefatter også selvfølgelig lekeplassene og områdene bak blokkene.

Det vil tradisjonen tro bli organisert grilling. Vi håper nye og gamle naboer sosialiserer og blir kjent med hverandre  🙂

Hekker/busker på ‘eget’ område
Den enkelte andelseier er ansvarlig for beplantningen og vedlikeholdet i området man disponerer. Dette gjør det penere, hyggeligere og mer praktisk rundt oss.  På årets dugnad håper vi at naboer hjelper hverandre, så snakk gjerne med din nabo dersom hun/han trenger hjelp til å “frisere sine” busker og hekker.

Generelle regler for beplantning i forhager/parseller:

 1. Trær som er plantet, skal generelt ikke vokse høyere enn husets høyde
 2. Hekker og beplantning skal ikke henge utover veier og stier. Det skal sørges for god sikt og fremkomst. Husordensreglene sier “…. Det er ikke mulig å angi en norm for maksimum hekkehøyde, bl.a. pga. ulik utforming av terrenget. En antydning kan imidlertid være at man normalt ikke bør la hekken overstige gjennomsnittlig høyde til en voksen person.”
 3. Hekker skal trimmes slik at utebelysningen ikke hindres.
 4. Hekkens loddlinje skal ikke være ute i den asfalterte delen av gangveien (og opparbeidede stier).
 5. Det må unngås at trær og andre vekster som er plantet av andelseiere, skjermer for sol/lys og utsikt for andre andelseiere.
 6. I mellomrom mellom rekkehus (ved trappeganger og gangveier) skal hekker og beplantning være minimal, slik at fremkomsten ikke hindres. Områdene skal ikke privatiseres og tettes igjen.
 7. Se ellers Uteveilederen og Husordensreglene på hjemmesiden til borettslaget.

Vi har gitt flere råd om stell av hekker på nettestedet.

Hageavfall kastes kun i hageavfallsbingen på vaktmesterområdet ved garasjeanlegget.

Miljøpatruljen – barnas aktivitet
Vi vil som vanlig ha et eget opplegg for barna (ca. 3-7 år) der de koster og raker bakken for ting som bør vekk. Fint om vi har med oss noen foreldre som kan koordinere/bidra under dette arbeidet.

 • Oppmøte kl. 18:00 i barnehagen for utdeling av redskaper
 • Avrunding ca. 18:45 og innsamling av redskaper
 • Diplom og noe å spise/drikke ca. kl. 19:00 ved HB 52/vaktmesterområdet (de andre voksne får sjansen etter kl. 20:00….)

Arbeidsoppgaver høstdugnaden 2022 (infoskriv som er hengt opp på oppslagstavler)
Denne dugnaden fokuserer vi på nærområdet der den enkelte bor i borettslaget.

Oppgaver hos deg selv

 • Se på egne hekker, trær og busker etc. og klippe og stelle disse i henhold til føringene i Uteveilederen. Hjelp gjerne naboen (etter avtale!) om det er behov for det.

Oppgaver for fellesområdene nær deg der du bor

 • Feie gangveiene i borettslaget, samle sammen det som kostes opp og kaste det på egnet sted, i bingen for hageavfall eller søppelsekk
 • Rake gressplenene, plukke opp kongler, kvister etc. og kaste det i bingen
 • Koste lekeplassene fri for barnåler, kongler etc. og kaste det i bingen. Samle inn evnt. ødelagte leker som ligger på lekeplassene
 • Koste trappeoppgangene i blokkene
 • Ta en høstrengjøring i trappeoppgangene med fokus på flekker på veggene
 • Gå en runde bak blokkene og plukke opp kvister, rusk og rask og kaste det i bingen

NB! Alt av utlånt utstyr må være tilbake på vaktmesterrommet innen kl 21:00. Det er kun hageavfall som skal kastes i hageavfallsbingen på vaktmesterområdet ved garasjeanlegget.

Oppdatert: 12. september 2022

Comments are closed.