Welcome to Hallagerbakken borettslag   Click to listen highlighted text! Welcome to Hallagerbakken borettslag Powered By GSpeech
Aktuelt

Hjelp! Hva kan gjøres?

Print Friendly, PDF & Email

Åpent henvendelse til:

Til Bydel Søndre Nordstrand og
Politiet ved Forebyggende enhet

Hei,

Denne henvendelsen er et rop om hjelp! Hva kan vi gjøre med «vår situasjon»?

I starten av veien (“Hallagerbakken 106”) opp til vårt borettslag er den en parkeringsplass hvor det gjentatte ganger ser ut til å bli plassert ut en bil, som igjen blir benyttet til uheldige aktiviteter. Når jeg sier gjentatte ganger, så er det fordi bare i år har vi hatt tre biler første halvår som har representert et problem. Dette fordi de i første omgang har de blitt brukt som base for rusmisbruk (gasspatroner), og etterhvert har det medført direkte hærværk. Knust ruter osv.

Å få fjernet den siste bilen ble en egen historie, som vi har lagt ut her «https://hallagerbakken.no/aktuelt/runddansen-hvem-tar-ansvar/».

Nå har det dukket om en ny bil som har stått her noen uker. Den er opplagt noe skadet, men per i dag står den parkert lovlig. Dette fordi den står riktig plassert på området og den har reg.nummer bak (mangler foran). (Den er ikke meldt stjålet.) Styret har fått gjentatte ganger varsel om (og har selv observert) unge voksne som oppholder seg i bilen. Disse er igjen en del av en «eldre» ungdomsgruppe som ofte befinner seg rundt Hallagerbakken skole/Joker/Frivillighetssentralen på kveldstid. Denne gruppen bekymrer naboer og bekymringen går også på deres påvirkning av en «yngre» gruppe ungdommer (12-17 år?) som også henger ofte i området.

Når jeg startet med å si at bilene kan se ut til å være plassert ut der, som en villet handling, så er det pga av aktivitetene i og rundt bilen og fordi det for ofte er unge voksne som kommer i egne (ofte dyre) biler til området… Bilen er forøvrig ulåst.

Fredag 18/8 gikk Nattravnerne som vanlig også i dette området og alt var rolig. Etter vi hadde forlat området på senkvelden har det tydeligvis vært aktiviteter der (se bildene fra i dag)…


Dette dreier seg om at unge og voksne skal kunne følge seg trygge i eget bomiljø.
Det dreier seg om barn- og ungdom som er i fare for eller allerede er kommet ut på en uheldig vei.
Det dreier seg tidvis om direkte kriminelle.

Vi opplever vårt nabolag og Holmlia som et trygt sted å oppholde seg, men dette bekymrer!

  • Hva bidrar bydelen med for å få orden på dette, fra den konkrete håndteringen av en slik bil/samlingssted til hovedproblemet?
  • Hva bidrar politiet med, tilsvarende med å håndtere konkret situasjoner som denne og den mer oppføgingen av denne ungdommen?

Vi får noe informasjon, de av oss som er Nattravner, deltar i Styrenettverket Holmlia og på andre arenaer, men det hadde vært fint om Politiet og Bydelen kunne gi noe mer offentlig informasjon om hva som konkret gjøres.

Hjelp!

Mvh,
Bjørn Tommy Tollånes
Styreleder Hallagerbakken brl
Nattravner

Comments are closed.