Welcome to Hallagerbakken borettslag   Click to listen highlighted text! Welcome to Hallagerbakken borettslag Powered By GSpeech
Aktuelt

Har vi balkonger eller verandaer?

Print Friendly, PDF & Email

Her er liten oversikt over hva som er hva:

Altan: En ikke-overbygd oppholdsplass på tak. Den er forsynt med rekkverk eller balustrade. Altanen kan også være understøttet av søyler eller stolper.

Balkong: En oppholdsplass på husfasaden. Golvet på balkongen ligger i samme plan som golvet innenfor, og er en fortsettelse av dette. Balkongen kan bæres av bjelker som er utkraget fra golvet innenfor eller av konsoller. (Dette er alt over bakken i blokkene er, og det de fleste rekkehusene har i borettslaget)

Terrasse: En avsats foran bygninger. Fra terrassen er det vanligvis inngang til stua (stueterrasse) og trapp til nedenforliggende hage. En terrasse ligger oftest på bakkeplan. (Vi ofte kalle dette ‘platting’ i borettslaget)

Veranda: En åpen eller overbygd (med tak) oppholdsplass som tilbygg til hus. Taket på verandaen kan være understøttet av stolper. Fra verandaen kan du som regel gå rett inn i stuen eller gå ned trappen til hagen.

Og kommunen beskriver dette slik: https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/skal-du-bygge-rive-eller-endre/ma-du-sende-byggesoknad/terrasse-platting-veranda-eller-balkong/

Kilde: Språkrådets definisjoner er hentet fra K.M. Viestad: Byggeteknisk fagleksikon, Universitetsforlaget 1980

Comments are closed.