Welcome to Hallagerbakken borettslag   Click to listen highlighted text! Welcome to Hallagerbakken borettslag Powered By GSpeech
Aktuelt

Flyktninger i borettslaget?

Print Friendly, PDF & Email

globe in hands

Vi kan forvente flere flyktninger til Norge fremover og styret i Hallagerbakken borettslag har fått spørsmål tilknyttet dette. Kan flyktninger leie en bolig i borettslaget? Det er ingenting spesielt med dette sett fra styrets side. Reglene som gjelder utleie er de samme for alle. Disse er lagt ut her: Utleie av en bolig!

Vi vil minne om at andelseier er «ansvarlig» for sine leietakere, gjester og andre som oppholder seg i boligen, sett fra borettslagets side. Brudd på f.eks. Husordensreglene fra en leietaker kan i ytterste konsekvens få alvorlige følger (≈tvangssalg) for andelseier.

Vi kan nekte noen å leie/eie…
Det at man er flyktning er ikke en grunn i seg selv for å ikke bli godkjent som potensiell leietaker av styret. Styret vil kunne nekte utleie til konkrete individer dersom vi har saklig grunn til det. Dette er beskrevet nærmere i artikkelen “Når kan styret nekte noen å bli andelseier i borettslaget eller nekte utleie av en bolig?“.

Sist oppdatert: 11. mars 2022 (BT Tollånes)

Comments are closed.