Welcome to Hallagerbakken borettslag   Click to listen highlighted text! Welcome to Hallagerbakken borettslag Powered By GSpeech
Aktuelt

Fjerne grusen?

Print Friendly, PDF & Email

Styret: Hva mener dere, er det tiden for å fjerne grusen nå? Er det slutt på vinteren?

Vaktmester: “I utgangspunktet skulle vi starte grusopptaket neste uke men vi har begynt denne uken. Værmeldingen fremover sier at det blir varmt og godt på dagtid med fare for noen få kuldegrader enkelte netter. Så ikke noe fare å starte grusopptaket slik vi ser det.

Med den store runden er det greit å få med mest mulig av grusen som ligger på oppsamlings plasser og utenfor kjøre og gangvei så det er en fordel å starte med dette.

De store haugene med snø pleier vi ikke å ta med. Det har litt med plassen det tar å gjøre. Det vi eventuelt kan gjøre er å dra dette utover så det smelter fortere. Er spådd opp mot 15 varmegrader denne uken så da vil alt være smeltet i løpet av kort tid.

Fjerning av grus kan vi starte med i begynnelsen av neste uke og feiing 2 dager etter.”

Styret: Sett igang 🙂

Sist oppdatert: 25. mars 2019

Den årlige rutinen om grus…
Når snøen forsvinner oppdager vi hvert år hvor mye grus som ligger igjen fra vintersesongens strøing. Vi vil gjerne ha den bort så fort som mulig blant annet for at det skal bli enklere å sykle og ferdes på veiene i borettslaget. Når dette kan gjøres blir vurdert av vaktmesteren.

Det vi normalt tar sikte på gjøre er at

  1. når snøen forsvinner, så blir det meste av grusen fjernet maskinelt av vaktmesteren
  2. når vårdugnaden gjennomføres så er en av hovedoppgavene å rake/koste grus fra områdene utenfor veiene; spesielt gress/plen-områder, til veiene. Vi prøver da å legge grusen for seg og eventuelt andre ting som blader/greiner osv tar vi selv med til hageavfalldeponiet («bingen»)
  3. etter vårdugnaden kommer vaktmester å fjerner dette og tar siste «finpussen». Ambisjonen er at finpussen skal være gjort av vaktmesterne før 1. mai

Comments are closed.