Welcome to Hallagerbakken borettslag   Click to listen highlighted text! Welcome to Hallagerbakken borettslag Powered By GSpeech
Aktuelt

Fjerne sand og grus?

Print Friendly, PDF & Email
Det kan se ut som at vinteren nå er avsluttet i borettslaget, og de fleste av oss ser gjerne at grusen på veiene tas vekk snart.
Borettslaget har en ‘vinteravtale’ med vaktmesterfirmaet (CFE) som sier at de en gang i sesongen skal maskinelt fjerne sanden fra veiene, samt ta en finpuss manuelt:
  • “Maskinelt” betyr at grusen må være tørr nok til at de kan spraye den igjen (paradoksalt nok) og koste den inn i feiebilen.
    Her vurderer CFE når dette er mest hensiktsmessig. En del av vurderingen er om det kan komme snø igjen…
  • “Finpussen” er kost og spade, samt blåserne. Ja, sistnevnte  støyer litt og de virvler opp støv mens det pågår, men det er en effektiv måte for å få grusen vekk fra kroker og fra gressområdene. Denne finpussen gjør vi normalt etter påske/før 1. mai.
Rekkefølgen etc
Når skal vi beboere (og styret) vurdere jobben som gjøres? Mens den pågår eller etter den er ferdig? Hver sesong for vi noen innspill til styret om dette. Vi kan bekrefte at styret har tatt opp temaer som
  • at sand (løv på høsten) som “blåses” inn under trapper i trappeoppgangene, inntil vegger osv, og det skal naturligvis fjernes til etterhvert / til slutt? Men de må få lov til midlertidig å gjøre slike ting dersom det er kosteffektivt, eller…?
  • at noe støv virvles opp må vi forvente, og tidvis kanskje legge seg på veggene og vinduskarmer m.m. Vaktmesterne skal fjerne det meste, men beboerne må forvente å ta vårens vindusvask selv.
  • at det er lyd i et borettslag når blant annet uteabeider foregår må vi tåle. Men Husordensreglene våre gjelder også for vaktmesterne.
  • osv

Ta gjerne litt ansvar
Vaktmesterne vil også en gang i blant ta kosten og flytte på sand/grus som ligger i og nær vannrennene, samt oppe på kommelokk o.l. Dette vil vi også oppfordre naboer å gjøre når man ser det kan være lurt.

Vi har også en egeninteresse i at det ikke ligger ting på eller som er på vei ned i ristene våre. Alle kan gjerne bidra til at slikt ikke skjer.

Styret prøver å varsle et par dager i forveien når den maskinelle rengjøringen skal skje slik at vi kan bidra med å koste fram grus fra nærområdene og plassere ut på midten av veien.

Takk for (selv)hjelpen!

(Og når vi først er inne på vaktmesterordningen vår: kjenner du den?

Sist oppdatert: april 2023

Comments are closed.