Welcome to Hallagerbakken borettslag   Click to listen highlighted text! Welcome to Hallagerbakken borettslag Powered By GSpeech
Aktuelt

Fartshumper 2022

Print Friendly, PDF & Email


Det er de færreste som er begeistret for fartshumper og tilsvarende hinder på veiene. Men det er dessverre en av de få tingene som virker på uheldig atferd hos bilister og andre på raske hjul. I Hallagerbakken borettslag hadde vi en stor diskusjon om dette for noen år siden, og daværende styre sjekket ut føringer og råd på hvordan slike ting kan utformes, samt erfaringer fra andre borettslag.

I forbindelse med reasfalteringen og tiltakene som er gjort i forhold til dreneringen (småjusteringer på veiene enkelte steder, vannrenner etc), ville styret ta en ny vurdering av fartshumpene (inkl. utforming og plassering av disse). Det er gjort, og vi har nå bestemt oss for

  • å redusere antallet noe (fra ca. 40 til 24 fartshumper)
  • å gjøre noen småjusteringer på hvor de er plassert (ift. tidligere)
  • å utforme dem iht. de faglige rådene vi har fått med tanke på robusthet (tåle at større biler kjører på dem, at snøryddingen ikke ødelegger dem, at de kan merkes tilstrekkelig etc). Når de ofte er plassert på skrå, så er det av hensyn til drenering, og de skal være utformet slik at rullestoler, barnevogner o.l. skal kunne komme seg forbi dem. Den oppmerkingen som nå (juni 2022) er gjort, er bare en merking av området hvor de skal plasseres. Størrelse og utforming vil bli tilpasset på hvert enkelt sted av firmaet som utfører jobben.

Nye skilt: Etter avstemming på generalforsamlingen i fjor ble det vedtatt at det skulle settes opp flere skilt i borettslaget. Disse er nå satt opp ved de tre innkjøringene, og det gjenstår å se om de vil påvirke trafikken inn i borettslaget.

Budbiler: Vi minner om at alle beboerne må være flinke når de bestiller noe fra Oda.no og andre som leverer til døren, med å legge inn i bestillingen at de skal parkere utenfor bommene og trille/bære varene inn i borettslaget.

Hekker: Hekker og busker som er høye og/eller henger ut mot veiene kan gjøre det uoversiktlig og påvirker dem som ferdes der. Bilene legger seg ofte over til den andre siden. I sum skaper det økt risiko for uhell i borettslaget. Oppfordringen er: Klipp og stell hekkene, noe som trengs å bli gjort flere ganger i løpet av sesongen. Se eventuelt Uteveilederen for råd og føringer om stell og beplantning i borettslaget.

Innkjøring forbudt!
De nye fartshumpene og korrigeringe av de som ikke er gjort etter “oppskriften”, vil skje september . Denne arbeidsdagen er det i utgangspunktet 100% innkjøring forbudt i borettslaget.

Vi må la fartshumpene bli overkjørbare før de vanlige reglene gjelder igjen. Og hva er de igjen?

Kort oppsummert: Det er i utgangspunktet ikke lov til å kjøre inn i borettslaget. Så har vi noen unntaksbestemmelser for nødvendig kjøring. Kjernespørsmålet er da om den planlagte kjøringen er nødvendig, et spørsmål man bør stille seg når man er utenfor bommene! Flere blander nok sammen betydningen av ordet «nødvendig» med «bekvem». Les Husordensreglene eller skiltene dersom du er usikker.

……………….. 29/6-2022 …….

Siste nytt om legging av fartshumper i borettslaget

De nye fartshumpene skulle opprinnelig bli lagt denne uken. Arbeidet ble påbegynt, men måtte beklageligvis avbrytes da vi oppdaget at entreprenøren ikke har klart å utforme/plassere de etter de spesifikasjonene som de hadde fått av styret. Entreprenøren beklager sterkt det som har skjedd. De vil korrigere fartshumpene som allerede er lagt og fullføre jobben av de resterende som skal legges.

I og med at sommerferien nærmer seg med stormskritt både for styret og entreprenøren, er det dessverre ikke noe kapasitet til å gjøre ferdig arbeidet nå. Derfor vil arbeidet med korrigering og legging av de siste fartshumpene bli gjort i uke 38. Vi vil informere mer når det nærmer seg. Vi ønsker alle en god sommer!

Og for de spesielt interesserte, – slik ser arbeidstegningene ut som vi bygger dialogen med entreprenøren på:

Sist oppdatert: 29/6-2022

Comments are closed.