Welcome to Hallagerbakken borettslag   Click to listen highlighted text! Welcome to Hallagerbakken borettslag Powered By GSpeech
Aktuelt

Få i gang våren?

Print Friendly, PDF & Email

Når den siste snøen ligger på bakken, vil vaktmesterne normalt sette i gang med vårens vanlige startoppgaver. Og noen av dem får styret spørsmål om hver eneste år, f.eks. «når skal grusen fjernes fra veiene» (som vi f.eks. fikk 2 dager før det siste store snøfallet), «når kan huskene settes opp» osv. 

Til allmenn orientering kan vi nevne noe om dette: 

 • Huskene: Alle huskene er nå satt opp på lekeplassene da vi antar at det ikke vil komme mer snø og is denne sesongen.
 • Fjerne grus: Fjerning av grus fra sesongens strøing skjer normalt i to runder;
  • Grovfeiing skjer maskinelt. Normalt varsler vi beboerne 2-3 dager før slik at vi alle kan bidra med å koste grusen mer ut på veiene, sammen med det som er lett tilgjengelig i veikanten/på gresset. Dette er gjort nå før påske.
  • Fin-fjerningen: Når siste rest av snøen er borte fra gresset o.a. og det er blitt rimelig tørt, vil vaktmesterne fjerne grus fra områdene utenfor veiene, der snøen m/grus har blitt plassert i snøsesongen.
 • Parkeringshuset: Feiing av garasjeanlegget innvending, på taket og alle uteparkeringsplassene skjer i april/mai. 10 dager i forveien får vi et varsel om dette via oppslag ved inngangene til parkeringshuset og på nettsidene våre.
 • Småsøppel: Papirplukking og rydding av uteområder og innvendig i garasjeanlegget er en del av tjenesten når vaktmesterne er hos oss, og de tar gjerne en litt mer systematisk runde nå på vårparten. Vi som bor her, plukker selvfølgelig med oss ting vi ser selv, men det som blir glemt av oss, tar de seg av.
 • Fotballmålene: På ‘banen’ ved barnehagen har vi to mål, som blir satt fram og får netting når bakken er blitt tørr og fast nok på våren. Normalt skjer dette medio april / etter påske. 
 • Sittegruppene: Ettersyn av sittegrupper, gjerder, trapper o.l. inngår i oppgavene til vaktmesterne. Et par ganger i året er de litt mer systematiske med denne gjennomgangen. Men det er viktig at beboerne sender en e-post til styret dersom vi oppdager bord som er løse, spikre som stikker ut og andre ting som bør håndteres.
 • Sandkassene: Vaktmester vender det øvre lag med sand (10-15cm), og renser ut det som ikke hører hjemme der en gang i mnd. i frostfrie måneder. Første runde er i april.
 • Vannkraner: Det er noen få vannkraner ute som ikke beboerne kan stenge/åpne, og disse åpnes av vaktmesterne nå etter påske.
 • Hageavfallsbingen: Hageavfallsbingen blir tømt dersom det er nødvendig. Vi oppfordrer alle til å plassere hageavfallet lengt mulig inn i bingen..
 • Hensatte ting: Vaktmesterne har dette oppdraget: “Sykler, barnevogner, bildekk og annet som er hensatt under trapper og andre steder, skal fjernes etter at de har vært merket med beskjed om at dette vil skje (med minimum en måneds varsel). Ting som representerer en sikkerhetsrisiko, skal fjernes umiddelbart.» Merking vil starte snarest og vil tar sikte på at fjerning av hensatte ting vil skje i starten av mai.
 • Utstyrsrommene:  I forkant av dugnaden har vi ofte en gjennomgang av tilstanden på trillebårene, de verktøy borettslaget har m.m. for å sikre at alt er i orden. Dekkene i trillebårene vil bli pumpet opp. Utstyrslisten blir oppdatert, og styret får en tilstandsstatus som blir brukt til å avgjøre om vi bør supplere samlingen vår med noe. Dette vil vaktmesterne ta seg av, senest før medio april.
 • Skader og læring: Styret vil også ta en gjennomgang med vaktmesterne av hvilke skader som har skjedd i forbindelse med snøryddingen i vinter og få det utbedret. Vi har også en dialog om hvordan vi kan finne bedre løsninger angående hvor snøen kan plasseres når det kommer ekstra mye av den. Den avklaringen tar vi med oss når vi planlegger plassering av busker/vekster på uteområdene. Vi må finne løsninger som er helhetlige. F.eks. er det fint om sittesteder inne i borettslaget – primært med tanke på  sommerhalvåret – kan være et sted for plassering av snø om vinteren. 
Vaktmesterne gjør mye mer enn dette, og i artikkelen som heter Vaktmesterordningen i borettslaget  finner du mye av deres faste oppgaver beskrevet. 

I tillegg har f.eks. Oppegård Elektriske as en gjennomgang av alle el-installasjoner som borettslaget har ansvaret for på vinteren, der avvikene gjerne blir håndtert på vårparten.

Sist oppdatert: 14/02/2022

Comments are closed.