Welcome to Hallagerbakken borettslag   Click to listen highlighted text! Welcome to Hallagerbakken borettslag Powered By GSpeech
Aktuelt

Elbil og parkeringshuset

Print Friendly, PDF & Email

Styret har utredet mulighetene for å få en god løsning for lading av el- og hybridbiler i borettslaget. Utredningen viser i kortform at

  • parkeringsanlegget er underdimensjonert i forhold til forbruket vi allerede har i dag
  • det vil koste mye å få øket kapasiteten inn til – og i – parkeringsanlegget
  • deler av infrastrukturen i parkeringsanlegget må bygges om uansett hvilken løsning vi velger
  • den mest realistiske løsningen (forutsatt mer kapasitet til parkeringshuset) er å sette opp 2-4 ladestasjoner på taket

Alt som her må gjøres for å lage en tilfredsstillende løsning, koster mye. Styret har derfor besluttet å fremlegge et forslag som neste generalforsamling for ta stilling til. Dette er både et spørsmål om likviditet og hvordan vi skal prise bruken av ladestasjonene slik at hele innvesteringen over tid kan tas inn fra dem som bruker dette.

Inntil generalforsamlingen har bestemt noe annet, er situasjonen følgende:

  • Det eneste tilbudet borettslaget har for lading av el- og hybridbiler, er lading på utleieplassene på taket. Dersom vi får problemer på grunn av manglende kapasitet til/i parkeringshuset, kan dette tilbudet tas vekk umiddelbart.
  • Biler som vi ser blir ladet andre steder, kan bli frakoblet/borttauet uten varsel.
  • På grunn av denne situasjonen kan styret vanskelig anbefale å anskaffe elbiler dersom man må basere seg på lade den i borettslaget.

Utredningen (som er styrets beslutningsgrunnlag) går mer detaljert inn i saken.  Her vil man f.eks. få kunnskap om hvorfor vi lett får problemer dersom flere motor-/kupevarmere i en rekke er i bruk samtidig inne i parkeringshuset m.m.

(Utredning er til kvalitetssjekk nå, men vil bli lagt ut her så snart som mulig.)

Til orientering: Vi har hatt en del vesentlig vedlikehold og forbedringer av elanlegget i parkeringshuset i 2015, og vi tar sikte på å skifte ut lysene med mer kost-effektive løsninger snarest.

 

Sist oppdatert: 16/11/2015

Comments are closed.