Welcome to Hallagerbakken borettslag   Click to listen highlighted text! Welcome to Hallagerbakken borettslag Powered By GSpeech
Aktuelt

Dørskilt til blokkleiligheter

Print Friendly, PDF & Email
Vaktmesterne er nå i gang med å montere fester til dørskilt på alle ytterdører i blokkene.
.

Hvorfor gjør vi dette?

  1. Det er ønskelig at det er enkelt å finne frem i borettslaget. Det har kommet inn flere ønsker om å få montert dørskilt på dørene i blokkene, både fra beboere, leverandører vi bruker, og besøkende ellers.
  2. Borettslaget er juridiske eier av fasaden, og har dermed også vedlikeholdsansvar for ytterdørene. Med en standardisering av dørskiltets størrelse og monteringsmetode, unngår vi at det lages nye/flere hull i dørene når et dørskilt ønskes byttet ut. Dette er også grunnen til at montering av dørskilt har vært/er søknadspliktig, til styret.

MÅ jeg bestille, hvordan bestiller jeg, og hva koster det?
Per nå er det ikke obligatorisk med dørskilt i blokkleilighetene, men er ment som et tilbud til dem som ønsker det. Av kostnads- og effektivitetshensyn vil det allikevel bli montert fester på alle ytterdører i blokkene.

De som ønsker standardisert dørskilt, vist i artikkelen, på sin dør, kan bestille dette via Beboerservice uten kostnad (det er kun registrerte andelseiere, og personer med registrert bruksoverlating, som kan bestille).

Dersom du ønsker å personalisere skiltet ditt, må du betale selv, og bestiller her. Det finnes utallige muligheter som f.eks. bilder som bakgrunn, skriftstørrelse, farge på skilt og skrift, og annen grafikk. Det finnes maler du kan bruke, eller du kan designe helt selv. NB! Merk at skiltet MÅ bestilles i størrelsen 145mm. X 145mm. Påse også at skiltet har de gjenkjennbare hullene i hjørnene, som gjør at det kan monteres i festene som nå er montert på din dør. Borettslaget tar ikke ansvar for beboers eventuelle feilbestillinger.

Hva om jeg allerede har et dørskilt?
Tidligere har det vært mulighet for å søke om å montere dørskilt på den enkelte dør, men styret har ikke mottatt slike søknader de siste årene. Vi har lagt merke til at noen allikevel har montert dørskilt uten søknad. Disse blir tatt ned, og fester for nye dørskilt montert. Du kan så, som alle andre, bestille et nytt dørskilt.

Hva skal det stå på dørskiltet?
Det er opp til andelseier/beboer hvilke/hvor mange navn som skal stå på dørskiltet. Men styret anbefaler at man etterstreber et så ryddig skilt som mulig, gjerne med kun etternavn, og maksimum 4 linjer.

Styret forbeholder seg retten til å justere innholdet på dørskiltet, dersom det bestilles gjennom Beboerservice. Beboer vil da varsles/rådføres om dette.

Hvorfor får vi dørskilt, når man heller burde fikse skader/male på dørene?
Dette er et godt poeng, og en av grunnen til at vi velger å standardisere dørskiltene. Heretter er det kun skiltet som byttes, og ikke festeanordningen. Videre vil det samtidig som skiltfester monteres, gjøres en kartlegging av alle skadede dører i blokkene (sår/maling som flasser osv). Da får styret en helhetsoversikt, og vil se på når/hva vi bør sette i gang av tiltak med tanke på dette. At fester til dørskilt er montert i forkant, vil ikke ha noe nevneverdig å si.
Sist oppdatert: 31/01/2019

Comments are closed.