Welcome to Hallagerbakken borettslag   Click to listen highlighted text! Welcome to Hallagerbakken borettslag Powered By GSpeech
Aktuelt

Det brenner…

Print Friendly, PDF & Email

Vi har nylig opplevd en alvorlig husbrann på Holmlia samt et par tilfeller av bilbranner. Dette gir oss en anledning til å diskutere brannforebygging. Hva gjør vi i borettslaget?

1. Ditt og mitt ansvar!
På senhøsten gjennomfører vi vanligvis en informasjonskampanje på nettet. Da legges det ut råd og informasjon som hver og en av oss kan følge for å sikre hus og familie bedre. Hvor mange av våre nærmere 300 voksne beboere som følger opp dette, har vi ikke detaljkunnskap om.

Vi har en HMS-plan som styret følger opp. Denne inkluderer vernerunder og systematisk kontroll av alle våre elektriske installasjoner av et elektrikerfirma en gang i året.

2. Felles brannvarslingsanlegg
Alle boligene i blokkene og to rekkehus er tilknyttet et felles brannvarslingsanlegg. Riktig bruk og respons på alarmer øker tryggheten. Det er delt ut informasjon til berørte beboere, og det finnes informasjon ved sentralene. Informasjonen på nettet vil bli oppdatert fortløpende. 

Les denne informasjonen før du trenger den. Det er en fornuftig oppfordring, ikke sant?

3. Parkeringshuset
Vi har vært heldige og ikke hatt noen vesentlige episoder knyttet til parkeringshuset og våre parkeringsplasser på mange år. Nei, vi har ikke glemt ungdommene som tømte et pulverapparat og knuste en vindusrute på taket.
Vurderingen av vår situasjon baserer vi på sammenligning med hva andre har opplevd. Vi har naturligvis pulverapparater i hver etasje, og rømningsveiene blir sjekket jevnlig. Vi har nylig skiftet ut låsene og dørhåndtakene på baksiden.

Styret har likevel vurdert muligheten for å sette opp videoovervåking av parkeringshuset. Dette blir stadig mer vanlig i vårt område. Et slikt anlegg vil koste oss cirka 250-300.000 kroner, i tillegg til månedlige (høye) overvåkningskostnader. Per i dag prioriterer vi ikke dette.

4. Søppelrom
Søppelrom kan utgjøre en brannrisiko. Å holde dem i orden er et forebyggende tiltak. Vaktmesterne har ikke ansvaret for dette. Det er ditt og mitt ansvar å holde rommene i orden. Vi blir litt oppgitt når vi finner «askebeger» i eller nær søppelrommene.

Vaktmesterne tar regelmessige runder for å fjerne ting som ikke hører hjemme der, og for å varsle om uakseptable forhold. Styret vil da ta nødvendige tiltak. Søppelrommene i blokkene har også forøvrig brannalarm installert.

5. Individuelle tiltak
Hva som skjer inne i boligene kan ikke fellesskapet ta ansvar for. Ved spesielle tilfeller kan styret bidra til installasjon av komfyrvakter eller annet utstyr for å øke sikkerheten. Brannvesenet har også en forebyggende tjeneste som vi har benyttet.

Hva med brannøvelser? Vi har hatt dem tidligere? Hva med…? Nei, alt er ikke nevnt her i artikkelen av hva som er vurdert og hva som er planlagt. Styret skal gjøre sin del av jobben, gjør du din?
(Du finner tips på våre nettsider).

Sist oppdatert: 22. juni 2024

Comments are closed.