Welcome to Hallagerbakken borettslag   Click to listen highlighted text! Welcome to Hallagerbakken borettslag Powered By GSpeech
Aktuelt

Brannvarslere i borettslaget

Print Friendly, PDF & Email

Alle boliger skal ha minst to brannvarslere. Det er andelseiers ansvar å anskaffe disse og påse at de virker. Vi anbefaler optiske brannvarslere i boligen. Disse koster fra kr 100 og oppover i butikkene. Dersom du har en avtale med et alarmselskap, så har også de gjerne en brannvarsler som kan kobles til deres varslingssystem.

Redusere risikoen
Når vi først er inne på temaet brannvern: Vi kan alle redusere risikoen for brann og skader ved å:

  • Sjekke batteriet i alle brannvarslere! Sjekk også pulverapparatet (instruksjon står på apparatet)
  • Rengjøre filtret i «viften» (kjøkkenhetta) på kjøkkenet/over ovnen minst annenhver måned.
  • Sjekke at alle strømstøpsler ser ut til å være i orden. Pass på at du ikke har en «spagetti» av kabler o.l. for eksempel i TV-benken. Rengjør og rydd så godt du kan.
  • Være forsiktig med levende ild, forlat ikke påtente stearinlys o.l.
  • Ikke la TV, dvd-spiller, kaffetrakter etc. stå i ventemodus, – slå apparatene helt av om natten og når du forlater boligen.
  • Vi anbefaler at alle, spesielt barnefamilier, gjennomfører sin egen ‘brannøvelse’ hjemme og sørger for at alle kjenner rømningsveiene. Benytt gjerne anledningen til å sjekke pulverapparat og batteriet til hver brannvarsler.

Borettslagets ansvar
Som del av HMS-arbeidet i borettslaget gjennomfører borettslaget tidvis en befaring av boligene for å sjekke at man har brannvarslere og pulverapparat. Borettslaget har til nå tatt ansvaret for utskifting av pulverapparat når det er nødvendig. Pulverapparat skal følge leiligheten. Dersom pulverapparatet mangler, må andelseier bekoste et nytt (kontakt styret dersom det er aktuelt).

Styret/Sist oppdatert: 10/06/2019

Comments are closed.