Welcome to Hallagerbakken borettslag   Click to listen highlighted text! Welcome to Hallagerbakken borettslag Powered By GSpeech
Aktuelt

Brannslokkingsutstyr

Print Friendly, PDF & Email

Alle boliger skal ha godkjent slokkeutstyr. Det er eier av boligen som er ansvarlig for innkjøp og vedlikehold av slokkeutstyret. For borettslag er det i utgangspunktet styret som opptrer som eier, og har dette ansvaret. Styret har tidligere kjøpt inn pulverapparat til alle boliger. Det anses imidlertid mest hensiktsmessig at hver enkelt andelseier sørger for å oppfylle kravene til vedlikehold av dette utstyret, siden styret ikke uten videre har adgang til boligene.*

På den tredje dagen i digital brannvernuke, oppfordrer styret alle beboere til å gi slokkeutstyret noen minutters oppmerksomhet. Her er hva du kan gjøre:

  • Pass på at det finnes slokkeutstyr i boligen, og at dette er lett tilgjengelig.
  • Kontroller at nåla i trykkmåleren er på det grønne feltet. Dette betyr at apparatet fortsatt har tilstrekkelig trykk.
  • Sjekk at slangen er intakt og ikke er morken.
  • Sjekk at plomberingen er intakt og at sikkerhetssplinten er på plass.
  • Sjekk at bruksanvisningen fortsatt er lesbar.
  • Sjekk at selve beholderen ikke er skadet eller rusten.
  • Vend pulverapparatet et par ganger, og legg øret inntil. Hører du pulver som renner nedover igjen? Det er i så fall bra, og viser at pulveret ikke har stivnet.

Et pulverapparat skal kontrolleres av fagpersoner hvert femte år, og gjennomgå service hvert tiende år. På denne nettsiden kan du søke etter virksomheter som er godkjente for å utføre slik service.

Mer info om pulverapparater og annet slokkeutstyr finner du her og her.

* Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap, Veiledning til forskrift om brannforebygging.

Sist oppdatert: 30/11-2022

Comments are closed.