Welcome to Hallagerbakken borettslag   Click to listen highlighted text! Welcome to Hallagerbakken borettslag Powered By GSpeech
Aktuelt

Brannslokkingsutstyr  (Digital brannvernuke)

Print Friendly, PDF & Email

Alle boliger skal ha godkjent slokkeutstyr. Det er eier av boligen som er ansvarlig for innkjøp og vedlikehold av slokkeutstyret. For borettslag er det i utgangspunktet styret som opptrer som eier, og har dette ansvaret. Styret har tidligere kjøpt inn pulverapparat til alle boliger. Det anses imidlertid mest hensiktsmessig at hver enkelt andelseier sørger for å oppfylle kravene til vedlikehold av dette utstyret, siden styret ikke uten videre har adgang til boligene.

På den tredje dagen i digital brannvernuke, oppfordrer styret alle beboere til å gi slokkeutstyret noen minutters oppmerksomhet. Her er hva du kan gjøre:

  • Pass på at det finnes slokkeutstyr i boligen, og at dette er lett tilgjengelig.
  • Kontroller at nåla i trykkmåleren er på det grønne feltet. Dette betyr at apparatet fortsatt har tilstrekkelig trykk.
  • Sjekk at slangen er intakt og ikke er morken.
  • Sjekk at plomberingen er intakt og at sikkerhetssplinten er på plass.
  • Sjekk at bruksanvisningen fortsatt er lesbar.
  • Sjekk at selve beholderen ikke er skadet eller rusten.
  • Vend pulverapparatet et par ganger, og legg øret inntil. Hører du pulver som renner nedover igjen? Det er i så fall bra, og viser at pulveret ikke har stivnet.

Et pulverapparat skal kontrolleres av fagpersoner hvert femte år, og gjennomgå service hvert tiende år. På denne nettsiden kan du søke etter virksomheter som er godkjente for å utføre slik service.

Mer info om pulverapparater og annet slokkeutstyr finner du her.

OBS!
I løpet av sommeren ble det installert et felles brannalarmanlegg i alle blokkene og rekkene HB 80, 88 og 96. Anlegget ble ikke tatt i full drift enda. Hvis detektorene utløses i dag, så lyser det rødt, men det går ikke noe lyd. 

Det gjenstår installasjon av tre ekstra paneler (2 i den lange blokka og et i blokka 34-40). 

Før anlegget settes i full drift, vil alle beboerne få et informasjonsblad. 

Informasjon rundt vårt felles brannalarmanlegg finnes også her: https://hallagerbakken.no/aktuelt/felles-brannalarmanlegg-i-borettslaget/ 

Sist oppdatert: 5/12-2023

Comments are closed.